Klubben fra byen Essen nær Dortmund har hele 384 managere ved roret.

384 online-managere.

I første halvdel av årets sesong vant Freisenbruch 17 av 18 kamper. Den siste spilte de uavgjort. Et solid forsvar sørget for bare fire innslupne mål.

I første kamp etter vinterpausen gikk de på sesongens første tap, og dermed så fikk managerne noe å tenke på.

Bestemmer alt
Amatørlaget Freisenbruch spiller på niende nivå i Tyskland.

For bare fem dollar kan hvem som helst bli manager i klubben. Ved å bli en del av klubbens managerstab får man automatisk tilgang til innovative dataprogram som trolig vil være kjent for de fleste som har spilt dataspillet Football Manager (FM).

Online-managerne får lov til å bestemme alt fra uttak av førsteellever til hva ølet skal koste utenfor klubbhuset.

Dersom en spiller underpresterer, er det opp til managerne å sette vedkommende ut av laget. Laguttakene baserer seg på online-votering.

Når en manager logger seg på, vil han bli møtt av et dashbord med påminnelser, nyheter, videoer og detaljer om hver enkelt spiller, blant annet.

Managerne bestemmer også hvem som har en framtid i klubben, eller om en av spillerne må frigis ved sesongslutt.

Ideen ble implementert før sesongen for å bevare klubbens framtid. Byen Essen hadde lenge betalt for vedlikehold av Waldstadion Bergmannsbusch, men for åtte år siden ble klubben overlatt til seg selv. De falt raskt i divisjonene.

– Styret måtte avgjøre om klubben var ferdig, eller om det var noe sprøtt vi kunne finne på for å redde den. Planleggingen startet for to år siden. En teknisk person, en finansmann, meg og fotballfyren. Og dette er det vi kom opp med, sier direktør Peter Schafer, en av visjonærene bak, til ESPN.

Slik styres laget på internett. Her er det bare å dra inn og droppe spillerne i de ulike posisjonene før kick-off. Ikke helt ulikt FM? 
Slik styres laget på internett. Her er det bare å dra inn og droppe spillerne i de ulike posisjonene før kick-off. Ikke helt ulikt FM? 

Treneren går av
Mike Möllensiep heter mannen som tar seg av pausepraten når laget er i aksjon, men utover det er det ikke mange avgjørelser fotballtreneren kan ta på egen hånd.

Han har likevel en svært viktig oppgave. Hver uke gir den tidligere Schalke-spilleren managerne en oppdatering på video, om hva han tenker, hvordan laget bør spille og hvilke spillere som burde velges.

Managerne har så til klokken fem på kampdag for å bestemme seg for laguttaket, og Möllensiep må så følge og utføre instruksene som blir gitt.

– Jeg er stort sett uenig med treneren. Det er fint å ha videoen hans, men jeg kjenner en del av spillerne og har fulgt med i flere år, så jeg har mine egne meninger, sier Patrick Schmidt. Supporter - og en av klubbens 384 managere.

Så langt ser det ut til at det utradisjonelle opplegget fungerer, når man ser på resultatene laget har hatt.

Trener Möllensiep har likevel bestemt seg for å forlate klubben ved sesongslutt, blant annet fordi han ønsker å ta alle beslutninger selv som manager.

(Kilder: ESPN, tc-freisenbruch.de).