Team Katusha Alpecin-rytteren avsluttet det belgiske rittet på imponerende vis.
Team Katusha Alpecin-rytteren avsluttet det belgiske rittet på imponerende vis. Foto: Eric Feferberg

Kristoff med tredjeplass i De Panne sammenlagt

Alexander Kristoff leverte en solid innsats med sin tredjeplass i De Panne. Philippe Gilbert vant sammenlagt.

Se Flandern rundt på TV 2 søndag fra klokken 10.00!

Nordmannen avsluttet tredagersrittet med å bli nummer tre på den avsluttende 14,2 kilometer lange tempoen. Han var to sekunder bak Luke Durbridge og Sylvain Chavanel.

Dermed tangerte Kristoff sin beste plassering på den avsluttende tempoet i rittet. Da han vant sammenlagt i 2015 og ble da også nummer tre på tempoetappen.

Likevel lover innsatsen i rittet at han virker å ha storformen inne til søndagens store prøve, Ronde van Vlaanderen.

Opp igjen
Marcel Kittel vant den nest sist etappen etter å ha kommet tilbake etter en velt i rittets sluttfase og vant spurten foran Kristoff.

Nordmannen satt godt plassert i jakten på sin annen etappeseier på rad, men måtte se seg slått med en sykkellengde av den sterke tyskeren.

– Marcel var nok veldig lysten på revansj fra i går, og i dag var han sterkere enn meg. Jeg prøvde alt jeg kunne, men greide ikke å svare, sa Kristoff i et intervju vist på Eurosport.

Kittel gikk i asfalten snaut halvannen mil før mål på den 118 kilometer lange etappen med start og mål i De Panne. Han måtte vente litt på en ny sykkel, men greide å tråkke seg opp igjen til feltet og hadde gode nok bein til å vinne.

Takket laget
– Det er farlig å sykle på de smale veiene her, og det var mange velt i dag. Det rammet meg også, men gutta på laget gjorde en utrolig jobb med å hjelpe meg opp igjen, sa Kittel i sitt seiersintervju.

– Jeg visste at om jeg var blant de seks første inn i siste sving så ville jeg ha en sjanse.

Anders Skaarseth fra Joker-laget satt lenge i brudd med tre andre ryttere. En stund så det ut som bruddet kunne holde helt inn, men de ble innhentet av hovedfeltet to kilometer før mål.

(©NTB).