MØTTE BARCELONAS PRESIDENT: Tottenhams manager Mauricio Pochettino blir nevnt som den heteste kandidaten til å erstatte Enrique på ryktebørsen.
MØTTE BARCELONAS PRESIDENT: Tottenhams manager Mauricio Pochettino blir nevnt som den heteste kandidaten til å erstatte Enrique på ryktebørsen. Foto: Justin Tallis

Pochettino bekrefter: – Jeg møtte Barcelonas president forrige uke

Tottenhams manager Mauricio Pochettino avviser imidlertid at han har planer om å overta Barcelona.

Luis Enrique gir seg som kjent som trener i Barcelona ved sesongslutt.

Tottenhams manager Mauricio Pochettino blir nevnt som den heteste kandidaten til å erstatte Enrique på ryktebørsen.

Ryktene ble ikke akkurat noe mindre av at Pochettino ble avbildet sammen med Barcelonas president Josep Maria Bartomeu på en café i Barcelona forrige uke.

Spanske aviser slo i etterkant mer eller mindre fast at argentineren dermed skulle bli ny sjef på Camp Nou.

– Ja, jeg møtte ham i Barcelona
Mauricio Pochettino bekrefter på en pressekonferanse torsdag at han møtte Barcelonas mektige sjef i Spania.

– Jeg liker ikke å snakke om rykter, men det stemmer at jeg møtte Bartomeu ved en tilfeldighet på en bar i Barcelona forrige torsdag. Jeg har kjent ham i langt tid, og lenge før han ble president i Barcelona, forteller Mauricio Pochettino på en pressekonferanse, ifølge The Telegraph.

– Det var mange folk rundt oss, som så oss og sa hei til oss. Men vi var bare sammen i omtrent fem minutter. Det er realiteten. Alle vet at ryktene som fulgte i etterkant var umulige å stoppe, men jeg er en Espanyol-supporter og ønsker ikke å snakke mer om det, fortsetter han.

For med sin bakgrunn som trener for Barcelonas byrvial Espanyol mener Pochettino at det er umulig for ham å overta som hovedtrener på Camp Nou.

– Dersom Daniel Levy (Tottenhams direktør, red. anm) sparket meg om noen år, så ville det vært umulig for meg å overta Arsenal. I fotballens verden er det vanskelig å beholde sine verdier og være lojal. Men for meg så er det viktig å være lojal. Jeg er Espanyol-supporter, jeg elsker Espanyol og nå elsker jeg Tottenham. For meg vil det derfor for eksempel være umulig å en dag gå til Arsenal. Det vil være umulig, forklarer Tottenhams manager.

– Han er beundret av ledelsen på Camp Nou
La Liga-ekspert Guillem Balague har flere ganger fortalt om Barcelonas beundring for Pochettino.

Men i likhet med hovedpersonen selv tviler den anerkjente Sky Sports-eksperten på at Pochettino ender opp på Camp Nou.

– Jeg har forstått det slik at Mauricio Pochettino er beundret av ledelsen i Barcelona. Han har en stor avgjørelse han må ta til sommeren, mener Guillem Balague, og legger til:

– Pochettino ønsker at Spurs skal ta ytterligere steg og fortsette utviklingen. Om han klarer det, så tror jeg at han vil bli værende. Men for direktørene i Barcelona har han vært på ønskelisten i lang tid, konstaterer han.

At Pochettino er ønsket på Camp Nou overrasker ikke akkurat eksperten.

– Jeg er ikke overrasket over at Barcelona vil ha Pochettino, til tross for linken til Espanyol vil gjøre en overgang til Barcelona vanskelig. Pochettino har kvaliteten, spillestilen og fotballfilosofien som skal til for å lykkes i Barcelona, poengterer han.