Buffy-stjernene samlet til reunion: – Det var rollen i mitt liv

Sjekk ut Buffy The Vampire Slayer-stjernene – 20 år etter at serien startet opp.

Nå er det 20 år siden den populære serien Buffy the Vampire Slayer, (eller den norske tittelen Buffy – vampyrenes skrekk), gikk på skjermen for første gang.

I syv år fulgte vi tenåringen Buffy Summers, som måtte håndtere små og store high school-problemer parallelt med å jakte på vampyrer og demoner. Sammen med sin «scooby gang» forsøkte hun å finne ut forfor vampyrer og andre overnaturlige ting ble trukket til småbyen Sunnydale.

I anledning 20-årsjubileet til serien, har Entertainment Weekly samlet stjernene til en stor reunion med fotoshoot.

20 år eldre

– Dette er som en high school-reunion, men mye verre, fordi alle fortsatt ser så flotte ut. Man håper jo at noen har lagt seg ut litt, slik at man kan bli den kule, men det har ikke skjedd, sier serieskaperen Joss Whedon (52).

Han har med seg hovedrolleinnehaveren som Buffy, Sarah Michelle Gellar, og Emma Caulfield, Amber Benson, Alyson Hannigan, David Boreanaz, James Marsters, Seth Green, Charisma Carpenter, Michelle Trachtenberg, Kristine Sutherland, Alexis Denisof og Nicholas Brendon.

Først – slik er vi vant til å se dem:

DEN GANG DA: Buffy-gjengen for 20 år siden! Foto: 20th Century Fox 
DEN GANG DA: Buffy-gjengen for 20 år siden! Foto: 20th Century Fox 

Nå har de blitt 20 år eldre, men det er ingen tvil om at de fortsatt ligner på seg selv. De har blitt kledd opp i passende kostymer for anledningen.

Fotoshooten tok plass i lokaler som passer til minnene vi har fra serien: Et støvete bibliotek med lysekroner og murvegger, og på et sett som ser ut som en skummel kirkegård.

PÅ KIRKEGÅRD: Stjernene i Buffy – 20 år senere. Foto: Entertainment Weekly
PÅ KIRKEGÅRD: Stjernene i Buffy – 20 år senere. Foto: Entertainment Weekly

– Buffy var større enn oss

Den prisvinnende serien kombinerte skrekkelementer med tradisjonelle high school-trekk, og har blitt anerkjent fordi de unge kvinnene ikke er ofrene i historien, men heller heltene. De blir også hyllet for måten de brukte demoner og overnaturlige ting som metaforer for ting som er vanskelige i ungdomstiden. Fortsatt brukes slang-uttrykk fra serien ofte.

– Man håper jo å gjøre noe som betyr noe, noe som man blir husket for. Vi føler alle at vi var med i noe som var større enn oss, noe som fortsatt er aktuelt. Det er det beste man kan håpe på, sier Sarah Michelle Gellar (39), som spilte Buffy.

Hun har vunnet en rekke priser, og jobber fortsatt som skuespiller. Hun har spilt i en rekke serier og filmer, og ses oftest i skrekk- og scifi-filmer, som The Grudge 2.

HOVEDROLLER: David Boreanaz, Sarah Michelle Geller og Alyson Hannigan på Entertainment Weekly sin reunion. Foto: Entertainment Weekly
HOVEDROLLER: David Boreanaz, Sarah Michelle Geller og Alyson Hannigan på Entertainment Weekly sin reunion. Foto: Entertainment Weekly

Har fått skuespillerkarrierer i ettertid

– Det var en gave av en skuespillerjobb. Det var rollen i mitt liv, sier Alyson Hannigan (43), som spilte Willow Rosenberg.

I tillegg til Buffy-serien, kjenner vi Hannigan best fra How I Met Your Mother, hvor hun spilte Lily Aldrin fra 2005 til 2014.

– Det er utrolig å møte fansen og se hvor mye serien har påvirket dem og hjalp dem gjennom vanskelige ting, sier Nicholas Brendon, som spilte Xander Harris.

Også han har fortsatt skuespillerkarrieren i ettertid, og har blant annet spilt i Criminal Minds. Mange var nok likevel overrasket over at skuespilleren dukket opp. Han har nemlig vært i hardt vær i det senere – både som tiltalt for å ha tatt kvælertak på kjæresten, og for å havne i bråk på et hotell, ifølge han selv dopet på alkohol og reseptbelagte midler.

REUNION: Gjengen er samlet på Entertainment Weeklys reunion. Foto: Entertainment Weekly
REUNION: Gjengen er samlet på Entertainment Weeklys reunion. Foto: Entertainment Weekly

Fra Buffy til Bones

– Det var fantastiske folk som sto bak. De pushet oss frem og laget noe så stort av noe så lite, sier David Boreanaz (47), som spilte Angel.

Boreanaz fikk senere sin egen spinnoff-serie Angel, der handlingen gikk parallelt med Buffy. Han har også gjort det stort i krimserien Bones.