SLÅTT AV KITTEL: Alexander Kristoff.
SLÅTT AV KITTEL: Alexander Kristoff. Foto: Eric Feferberg

Kittel veltet - vant likevel foran Kristoff

Alexander Kristoff slått med en sykkellengde.

Marcel Kittel kom tilbake etter en velt i rittets sluttfase og vant spurten i nest siste etappe av tredagersrittet De Panne foran Alexander Kristoff.

Nordmannen satt godt plassert i jakten på sin annen etappeseier på rad, men måtte se seg slått med en sykkellengde av den sterke tyskeren.

– Marcel var nok veldig lysten på revansj fra i går, og i dag var han sterkere enn meg. Jeg prøvde alt jeg kunne, men greide ikke å svare, sa Kristoff i et intervju vist på Eurosport.

Kittel gikk i asfalten snaut halvannen mil før mål på den 118 kilometer lange etappen med start og mål i De Panne. Han måtte vente litt på en ny sykkel, men greide å tråkke seg opp igjen til feltet og hadde gode nok bein til å vinne.

Takket laget
– Det er farlig å sykle på de smale veiene her, og det var mange velt i dag. Det rammet meg også, men gutta på laget gjorde en utrolig jobb med å hjelpe meg opp igjen, sa Kittel i sitt seiersintervju.

– Jeg visste at om jeg var blant de seks første inn i siste sving så ville jeg ha en sjanse.

Kristoff, som vant onsdagens etappe i rittet i Belgia, er på tredjeplass i sammendraget før den avsluttende tempoetappen torsdag ettermiddag.

Skaarseth i brudd
Philippe Gilbert, som er lagkamerat med Zabel i Quick-Step, leder klart.

Anders Skaarseth fra Joker-laget satt lenge i brudd med tre andre ryttere. En stund så det ut som bruddet kunne holde helt inn, men de ble innhentet av hovedfeltet to kilometer før mål.

(©NTB)