FORTVILER: José Mourinho, her fra forrige rundes kamp mot Middlesbrough. 
FORTVILER: José Mourinho, her fra forrige rundes kamp mot Middlesbrough.  Foto: Lee Smith/Reuters

– Jeg er totalt imot det

Skadesmell for Manchester United etter landslagspausen.

Søndag var siste dag med europeiske VM-kvalikkamper i denne omgang, men flere av de store nasjonene spilte privatlandskamper i midtuken. Det er ikke Mourinho særlig begeistret over.

– Jeg synes privatlandskamper bare er logisk når det nærmer seg mesterskap. Ellers er jeg totalt imot det. Noen uker før EM eller VM er greit, men midt i en pågående ligasesong kan jeg ikke forstå, sier portugiseren til Sky Sports.

Samtidig utelukker ikke Mourinho at han en dag vil lede et landslag.

– På toppen av det hele er det heller ikke store kamper, så jeg er ingen stor fan. Men jeg tror at jeg en dag vil være der, så jeg kan ikke være for kritisk, sier 54-åringen fra Setúbal.

To stoppere ute
Manchester United er en av klubbene som ble hardest rammet av landslagspausen. Hele 13 spillere har vært ute på landslagsoppdrag. I tillegg har de søramerikanske spillerne Antonio Valencia, Marcos Rojo og Sergio Romero ekstra lang reisevei. Ifølge Mourinho er ikke disse spillerne tilbake i England før torsdag ettermiddag.

Se Tippekampen Manchester United - West Bromwich lørdag kl. 16 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

I løpet av uken har både Phil Jones og Chris Smalling pådratt seg skader.

– Jeg vet ikke hvordan begge midtstopperne våre ble skadet under den engelske landslagssamlingen. De spilte ikke engang kamp, sier Mourinho.

– Pogba trolig ute
Den eksentriske manageren mener at West Bromwich har en stor fordel foran helgens Premier League-oppgjør.

– Litauen-kampen ble spilt på søndag og de ble skadet under forberedelsene. Vi har mistet fire spillere, kanskje fem for jeg tror Pogba er ute, så vi har noen problemer. Våre motstandere hadde kun én spiller borte med landslaget. De har hatt tid til å jobbe, hvile og forberede seg. Det blir vanskelig, sier portugiseren.

Men Mourinho har tydeligvis ikke fulgt helt med i timen. West Bromwich har hatt hele ti spillere borte på landslagsoppdrag. Deriblant Johnny Evans, Gareth McAuley og Chris Brunt, som alle var med på å slå Norge i Belfast.

Det som er sikkert er at Manchester-klubben ligger på femteplass med 52 poeng, mens WBA ligger på åttendeplass med 43 poeng.