Rosenborg sterkest i Mesterfinalen

Nicklas Bendtner med assist da Rosenborg seiret på Brann Stadion. – Han er en veldig smart spiller, sier RBKs Tore Reginiussen.

Brann - Rosenborg 0-2 (0-1):

De to lagene tjuvstartet årets fotballsesong et par dager før det braker løs i Eliteserien.

Rosenborgs nyervervelse Milan Jevtovic ga trønderne ledelsen i først omgang.

Like før slutt doblet landslagsstopper Tore Reginiussen RBKs ledelse, da innbytter Nicklas Bendtner spilte lagkameraten gjennom.

Dermed kunne trønderne juble for seier i generalprøven før toppdivisjonen sparkes i gang denne helgen.

– Det var deilig å komme i gang. De andre har hatt en lang oppkjøring, mens jeg selv bare har hatt en måned. Det handler om å spille kamper der det er noe på spill. Det var godt å endelig kunne spille en av dem. Med tanke på søndag, så fikk vi gjort det vi skulle, sier Bendtner til TV 2.

Han er sikker på at formen er i anmarsj.

– Ikke noe problem. Det startet ikke så bra, men sluttet bra. Så lenge vi vinner, er alt godt, sier spissen etter sin RBK-debut.

29-åringen var lite snakkevillig om sine framtidsplaner.

– Vi har et klart mål om å spille i Europa. Så vil vi gjerne gjenta fjoråret med liga- og cuptrofé. Men mine personlige mål får dere ikke vite, fortalte en smilende danske.

Målscorer Tore Reginiussen mener den regjerende dobbeltmesteren er i rute til seriepremièren.

– Vi er klar når det braker løs. Vi er lei av treningskamper nå. Det var godt å få en viktig kamp i dag, så blir det tett i ukene fremover med mange kamper. Vi føler oss sterke, sier midtstopperen.

Han var glad for å se sin nye lagkamerat åpne målpoengkontoen.

– Han er en veldig smart spiller. Han kommer til å bli en kjempeviktig mann for oss. Jeg ser at formen hans bare blir bedre og bedre. Han kommer til å ta plass på banen, og mange kommer til å være opptatt av ham. Da blir det rom rundt å springe i for oss andre, sier Reginiussen.

Satte kronen på verket
De første 45 minuttene var en nokså pen og pyntelig affære hva angikk antall målsjanser.

Gjestene fra Trondheim slet lenge med å omsette det spillemessige overtaket til et sluttprodukt, men Vegard Eggen Hedenstads frispark etter 24 minutter innledet perioden som til slutt ga dem ledelsen.

En drøy halvtime var gått da Milan Jevtovic satte kronen på verket etter et lekkert forarbeid av blant andre Fredrik Midtsjø.

Brann hadde par nesten-sjanser, men Rosenborg kunne gå til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Bendter inn
Målscorer Jevtovic fikk to sjanser i andre omgang før han ble byttet ut. RBKs nyervervelse måtte gå av banen da begge lag gjorde et trippelbytte.

Inn kom en annen nyervervelse, og kanskje tidenes største signering i den norske toppdivisjonen, Nicklas Bendtner.

Dansken hadde lite ballkontakt i en periode der Brann tok mer og mer over.

I det 72. minutt fikk Brann-spiss Torgeir Børven en mulighet foran gjestenes mål, men spissen klarte ikke å presse avslutningen fra skrå vinkel under RBK-keeperens tverrligger.

Hjemmelaget fant aldri veien til nettmaskene, og dermed så kunne Kåre Ingebrigtsen & co. juble for årets første trofé. Tore Reginiussen satte inn 2-0 på overtid med venstrefoten, etter et løp inn i vertenes 16-meter.

PS: Mesterfinalen er en norsk årlig fotballkamp mellom fjorårets vinner av eliteserien og fjorårets vinner av cupen, eller mellom cupvinneren og sølvlaget fra serien dersom samme lag vant begge turneringer (slik RBK gjorde i fjor).

Slik stilte lagene:

Brann (4-3-3): Leciejewski - Rolantsson, Acosta, Grønner, Kristiansen - Haugen, Nilsen, Barmen - Vega, Orlov, Braaten.

RBK (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Bjørdal, Rasmussen, Gersbach - Jensen, Konradsen, Midtsjø - Rashani, Vilhjalmsson, Jevtovic.