SORG: Leonardo Dicaprio er i dyp sorg etter tapet av skuespiller-kollega Darlene Cates som spilte moren hans i filmen «Hva er i veien med Glbert Grape» i 1993.
SORG: Leonardo Dicaprio er i dyp sorg etter tapet av skuespiller-kollega Darlene Cates som spilte moren hans i filmen «Hva er i veien med Glbert Grape» i 1993. Foto: Scanpix & Stella Pictures

Leo i sorg etter Gilbert Grape-mammaens død

Den amerikanske skuespilleren Darlene Cates er død, 69 år gammel. Leonardo DiCaprio hyller henne for samspillet i filmen «Hva er i veien med Gilbert Grape» fra 1993.

Den amerikanske skuespilleren Darlene Cates er død, det bekrefter hennes datter, Sheri Cates.

– Det er med et tungt hjerte vi meddeler at vår kjære kone og mor, Darlene Guthrie Cates har gått bort. Helt uventet sovnet hun inn søndag morgen, skriver datteren på Facebook.

Overvektig

Darlene Cates er mest kjent for sin rolle som Bonnie Grape i filmklassikeren «Hva er i veien med Gilbert Grape» fra 1993, der hun spilte sammen med Johnny Depp og Leonardo DiCaprio.

Hun hadde rollen som den overvektige moren til Leonardo DiCaprio (42), som spiller en utviklingshemmet gutt i filmen.

Darlene Cates har gjort uslettelig inntrykk på DiCaprio som har postet en hyllest til henne på Facebook.

– Darlene var den beste skuepilleren jeg noensinne har jobbet med. Hennes personlighet og talent vil leve videre i minnene til de som kjente henne. Mine tanker og bønner går til familien i denne vanskelige tid, skriver han.

Gjennombrudd

«Hva hendte med Gilbert Grape» ble en kassasuksess i 1993 og ble Leonardo DiCaprios store gjennombrudd som skuespiller.

Darlene Cates etterlater seg tre barn, Sheri, Mark og Chris.