NORGE ELLER MAROKKO? Det er et spørsmål Rafik Zekhnini nå spør seg.
NORGE ELLER MAROKKO? Det er et spørsmål Rafik Zekhnini nå spør seg. Foto: Teigen, Trond Reidar

Norsk stortalent vurderer å spille for Marokko

Rafik Zekhnini (19) kan komme til å droppe Norge.

Odd-spiller Rafik Zekhnini har ikke bestemt seg for om det blir landslagsspill for Norge eller Marokko.

– Jeg synes ikke det er noe press rundt det. Vi har diskutert det litt i familien, men jeg vil ikke gå så mye inn på det. Som jeg har sagt før, så føler jeg at jeg kommer til å skuffe et av landene, sier han til NTB.

– Det er den følelsen jeg har nå før jeg har tatt et valg. Jeg synes det er et veldig vanskelig valg. Det er to forskjellige lag, og begge mine foreldre er fra Marokko. Jeg har også mye familie i Marokko. Samtidig er jeg født og oppvokst i Norge.

Zekhnini står med aldersbestemte landskamper for Norge og har også fått sjansen på U21-laget.

Han har verken vært i aksjon for Marokko eller hatt kontakt med det marokkanske fotballforbundet.

– 1998-generasjonen i Norge ser veldig sterk ut. Jeg har spilt med flere der, Sander Berge og Martin Ødegaard. Så har du Martin Samuelsen fra 1997. Så der er mange som vil kunne skape et godt landslag på sikt.

Skulle han velge å spille for foreldrenes hjemland, vil han gjøre som flere norske spillere har gjort de siste årene, blant andre Adam Larsen Kwarasey for Ghana og Bersant Celina og Valon Berisha for Kosovo.

Gjennombrudd mot storklubb
Zekhnini har vært koblet til en rekke storklubber etter gjennombruddet mot Borussia Dortmund i for vel halvannet år siden. Da tok det helt av rundt den jordnære telemarkingen. Fra de tider har han flittig benyttet en mental coach.

– Det har hjulpet meg veldig, sier Zekhnini til NTB.

De aller fleste fotballeksperter ser for seg at han blir den neste store eksporten fra Norge. Søndag sesongåpner han mot Rosenborg når Eliteserien starter.

Ikke Bosman
Han skrev nylig under ny kontrakt med Odd. Den løper ut 2018.

– Jeg har vært klar på at Odd skal få så mye penger som mulig for meg når jeg eventuelt reiser herfra. Det er her jeg har fått vist meg fram og blitt fulgt opp. Noen tvilte på meg og om jeg skulle forlenge kontrakten, men jeg holder ord, sier 19-åringen til NTB.

Seriestarten gleder han seg til. Han tror at skadeproblemene er tilbakelagte og at han får en full sesong for skiensklubben.

– Vi slo Rosenborg to ganger i fjor. Jeg er klar, men trolig ikke for en hel kamp.

Zekhnini er i slag og allerede i gang med kartleggingen av Vegard Hedenstad, RBK-backen han trolig får mot seg.

– Jeg bruker en del tid på å forberede meg til de jeg skal møte. Til Hedenstad vil jeg bare si lykke til.

(©NTB/TV 2)