Lottomillionær donerer penger til ALS-forskning

MÅLØY (TV 2): Da Beate hentet hjem førstepremien på 7,4 millioner kroner i Lotto, donerte hun en kjempesum til forskning på den uhelbredelige sykdommen ALS.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var noe av det første jeg bestemte meg for å gjøre da jeg vant i Lotto 7. januar i år, forteller Beate Jensvoll til TV 2.

Det er slettes ikke tilfeldig at det ble akkurat ALS-forskning som skulle få penger. For Beate er pleiemedhjelper til ALS-syke Svein Ove Falkevik på Kulatoppen bo- og omsorgssenger i Måløy.

– Jeg har jo jobbet med Svein Ove en god stund og blitt godt kjent med ham, forklarer Beate.

Vil samle inn penger

TV 2 fortalte i går historien om Svein Ove Falkevik og hans gode venn Linea (12). Linea ble så lei seg da hun hørte at Svein Ove hadde fått diagnosen ALS, at hun bestemte seg for å arrangere konsert og samle inn penger til forskning på ALS.

– Det var initiativet til 12-åringen som startet det hele, sier Beate Jensvoll.

Pengene er allerede stilt til disposisjon for 12-åringen og hennes store konsertarrangement i Nordfjordhallen i Måløy 20. mai.

– Trenger de å bruke noen av pengene i forberedelsene, så går helt fint. Dette er en viktig sak å støtte, sier Beate.

Linea er over seg av begeistring for Beates pengegave.

Linea Midtbø Helgesen (12) arrangerer konsert for å samle inn penger til ALS-syke Svein Ove Falkevik mens pleiemedhjelper Beate Jensvoll donerte midler fra sin milliongevinst i Lotto
Linea Midtbø Helgesen (12) arrangerer konsert for å samle inn penger til ALS-syke Svein Ove Falkevik mens pleiemedhjelper Beate Jensvoll donerte midler fra sin milliongevinst i Lotto Foto: Kristian Haug Hansen/TV 2

– Jeg ble veldig glad. Det er ganske mange penger i mitt hode, smiler Linea.

– Helt utrolig

Hovedpersonen selv er nærmest målløs.

– Jeg synes det er helt utrolig at Beate donerte 200 000. Det var så ufattelig. Og så går det til en god sak, sier Svein Ove.

Men det er også flere som får nyte godt av Beates raushet. Hun er ihuga Tromsø-supporter og har drysset 50 000 kroner inn til et reisestipend i supporterklubben Isberget.

50-åringen har sagt opp jobben sin i Måløy for å returnere til Tromsø. Men først blir det stor konsert for ALS-forskningen.

– Det er en stor glede å kunne bidra, sier Lottomillionær Beate Jensvoll.