Krydret tomatsuppe

Dagens rett er en fyldig og krydret tomatsuppe servert med ost og urtegratinert brød.

Suppen er glutenfri og melkefri når osten sløyfes og når du velger glutenfritt brød ved siden av.

Denne oppskriften er til 8-10 personer.

Dette trenger du:

  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummen frø
  • ca. ½ dl olje
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1-2 ss finhakket chili
  • 1 boks / glass ca. 130 g tomatpure
  • 2 bokser / pakker hermetiske knuste tomater ca. 6 dl
  • ca. 8 dl grønnsakkraft eller hønsebuljong (glutenfri)
  • 1 ss balsamicoeddik
  • salt, pepper

Tips: Bruker du ferske tomater bør de flåes - skjær et lite kryss på undersiden av tomatene, legg i kokende vann ca. 1 min (tiden er avhengig av størrelsen på tomatene). Legg tomatene over i kaldt vann. Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet.

Fremgangsmåte:

Støt krydder i en morter. Stek krydderne i en kasserolle til krydderne begynner å «poppe» lett, men de må ikke bli brent. Tilsett olje og finhakket hvitløk og løk og surr til løken blir blank (ikke brun). Tilsett chili og tomatpure og la surre i 2-3 min før de hermetiske tomatene tilsettes sammen med kraft. kok op og la trekke under lokk i ca. 20 min, ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og balsamicoeddik

Krydret tomatsuppe fra Wenches kjøkken. FOTO: Wenche Andersen
Krydret tomatsuppe fra Wenches kjøkken. FOTO: Wenche Andersen

Suppen kan gjerne stå i kjøleskapet i 3-4 dager. Husk å avkjøl den før du setter den inn i kjøleskapet.

Ostegratinert brød

Varm stekeovnen til 200 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir. Skjær brød i skiver, pensle med olivenolje og ev. litt Sweet chilisaus eller med ketchup (uten tilsatt sukker). Dryss over revet ost og tørket oregano. Legg skivene på stekbrettet og stek på midterste rille i 10-15 min til osten er gyllen