I TV 2-programmet Åsted Norge i midten av mars ba politiet om hjelp til å ta banden som ved hjelp av tomme barnevogner har raidet en rekke elektronikkforretninger blant annet i Rogaland, Hordaland og Telemark.

Politiet mistenker at banden har stjålet varer for minst 150.000 kroner.

Onsdag førte etterlysningen til at observante ansatte og kunder i flere butikker kontaktet politiet: Tomme barnevogner var observert både på Elkjøp og på Lefdal i Drammen.

– Vi fikk først en melding fra en person som mente at han hadde sett en av de etterlyste fra Åsted Norge på Elkjøp, forteller politiadvokat Birgit Austad i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Noterte bilnummer

Litt senere meldte en kunde på Lefdal at han hadde observert to menn vedkommende mente å ha sett på Lefdal.

Den ene hadde en tom barnevogn, og dette fikk tipseren til å reagere.

Denne tipseren hadde skrevet ned registreringsnummeret på en bilen de to brukte, og det ble sendt ut etterlysning av bilen internt i politiet.

Omtrent samtidig kommer det melding om butikktyveri fra Meny-butikken på kjøpesenteret Gulskogen i Drammen.

– Der er det en kvinne som dukker opp med en barnevogn, og en mann er også mistenkt for å ha vært med på tyveriene, forteller Austad.

Da politiet ankom var kvinnen sporløst borte, mens mannen blir pågrepet.

Bil full av tyvegods

Etterlysningen av bilen førte så politiet til Oslo. Der blir bilen stoppet, og politiet får fulltreff.

– Bilen er full av tyvegods, og vi kan pågripe ytterligere tre personer, blant dem kvinnen som ble observert i Drammen, forteller Austad.

De tre mennene er det uklart om er identiske med de på etterlysningen i Åsted Norge, men kvinnen er politiet sikre på er den samme.

– Hun er kvinnen som ble etterlyst, og vi tror også at minst en av mennene er en av de som ble avbildet i programmet, sier politiadvokaten til TV 2.

– Hvor viktig var etterlysningen i Åsted Norge for at disse fire ble tatt?

– Det hadde alt å si. Det at folk hadde blitt gjort observante på metoden med tomme barnevogner, hadde en god effekt, mener Austad.

De fire vil bli avhørt i løpet av det neste døgnet og fremstilles for varetekt torsdag.

ÅSTED NORGE

Tips oss!

 Har du tips hører vi gjerne fra deg!

 Ta kontakt med oss på e-post eller ring 22 38 98 98!

 Besøk også Facebook-sidene våre!