FAVORITTENE: Peter Sagan, Oliver Naesen, Greg Van Avermaet, Alexander Kristoff og Philippe Gilbert.
FAVORITTENE: Peter Sagan, Oliver Naesen, Greg Van Avermaet, Alexander Kristoff og Philippe Gilbert.

Dette er Kaggestads fem Flandern-favoritter

TV 2-eksperten får vann i munnen av å tenke på søndagens klassiker.

Se Flandern rundt på TV 2 søndag fra klokken 10.00!

Søndag er det ventet over en halv million tilskuere langs løypen i Flandern rundt. Belgias største sportsarrangement arrangeres for 101. gang. Årets utgave starter i havne- og diamantbyen Antwerpen.

Flandern rundt er det andre av de fem monumentene i sykkelsporten. Polske Michal Kwiatkowski (Team Sky) vant det første, Milano-Sanremo. Da ble Alexander Kristoff nummer fire.

Nordmannen har gode minner fra Flandern rundt. I 2015 gikk han til topps i rittet som første nordmann. Sammen med nederlandske Niki Terpstra rev han seg løs fra favorittfeltet med knapt 30 kilometer til mål. Sammen jobbet de for å øke forspranget til ulveflokken som jaget like bak.

Terpstra sluttet å jobbe da han skjønte at han ikke ville klare å riste av seg Kristoff. Da prøvde Kristoff å «motivere» Etixx-rytteren.

– Jeg sa til Terpstra at andreplass også er bra, fortalte Kristoff til TV 2 i fjor.

Katusha-rytteren er i favorittsjiktet også i år. TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad har plukket ut fem ryttere han mener må finne seg i å være favoritter.

Seier til belgiske Greg Van Avermaet (BMC) og Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) gir lavest odds. Duoen er henholdsvis regjerende olympisk mester og regjerende verdensmester. I flere år har de to bevist at de behersker tøffe brosteinsritt.

Tre belgiske favoritter
Van Avermaet har vunnet prestisjetunge ritt som Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem denne sesongen. Han er den første rytteren siden 1981 som har vunnet de tre rittene i en og samme sesong.

Kaggestad tror Van Avermaets seiersrekke kan fortsette.

– Peter Sagan er like god som i fjor, men han møter Greg Van Avermaet i år. Van Avermaet lå med brukket kragebein i Flandern i fjor. Det blir vanskelig for Sagan å stikke av på samme måte han gjorde i 2016. Van Avermaet er kanskje den største favoritten, sier Kaggestad.

– Bortsett fra de to har jeg tro på den gamle verdensmesteren fra 2012, Philippe Gilbert. Han har stått opp fra de døde og er i strålende form. Jeg har også veldig sans for AG2Rs nysignering Oliver Naesen. Han vant World Tour-rittet i Bretagne Classic Ouest-France i fjor og har kjørt bra i brosteinsklassikerne. I tillegg må vi ha med Alexander Kristoff. Det blir fem favoritter, sier Kaggestad.

Må henge med opp Paterberg
Antall bakker i Flandern rundt er som vanlig 18. Siden i fjor er det gjort tre forandringer. Molenberg, Valkenberg og Kaperij er erstattet av Ten Bosse, Muur van Geraardsbergen og Pottelberg.

Rittet avsluttes med en syrefest opp Oude Kwaremont (17 km før målgang) og Paterberg (13 km før målgang).

– Kristoff må være med opp Paterberg når de begynner å kjøre. Det kommer til å bli kjørt utrolig hardt. Det blir en utfordring både for Kristoff og Boasson Hagen. Det blir kjempespennende og bør bli seer-rekord. Så spennende blir rittet, sier Kaggestad.

Sykkeleksperten får vann i munnen av å tenke på søndagens ritt. Han tror det blir et uforutsigbart ritt der opp mot 30 ryttere har mulighet til å havne på pallen.

– På Sky-laget er det flere ryttere som kan havne på pallen. Quick-Step Floors-laget har sterke kort som Zdenek Stybar, Terpstra og Tom Boonen. Sep Vanmarcke, Arnaud Demare og John Degenkolb er også kandidater til å vinne. Det er et fantastisk felt og sikkert 25 pallkandidater, sier han.

– Hva er det som er så spesielt med Flandern rundt for deg?

– Folkelivet, historien og de intense hellingene. De 18 bakkene gjør utrolig vondt for lunger, hjerter og lår. Det er imponerende å se hvor intenst tempoet er i de bakkene. Det er så bratt at jeg har sett ryttere gå opp bakken, avslutter han.