Premier League

Sánchez topper Contes ønskeliste: – En helt logisk overgang

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller blir ikke overrasket om Arsenal selger storstjernen Alexis Sánchez i sommer.

Flere engelske aviser, deriblant anerkjente The Guardian og BBC, melder tirsdag at Chelsea-manager Antonio Conte har utpekt Arsenal-stjernen Alexis Sánchez som sitt hovedmål på overgangsmarkedet ved sesongslutt.

Conte skal allerede har gitt beskjed til Chelsea-sjefene Marina Granovskaia og teknisk direktør Michael Emenalo om å sette av midler til å hente Sánchez til Stamford Bridge ved sesongslutt.

Avisen The Guardian hevder at Sánchez skal ha bestemt seg for å forlate Arsenal etter tre sesonger for klubben.

28-åringen skal være frustrert over manglende troféer og ujevne resultater på Emirates, og ønsker seg en ny utfordring i karrieren.

Arsenal-stjernen har kun 15 måneder igjen av sin kontrakt med Arsenal og har foreløpig nektet å skrive under på en forlengelse.

Sánchez’ agent, Fernando Felicevich, skal ha fått beskjed om Chelseas interesse for kantspilleren, men foreløpig er det uklart hvor mye serielederne ønsker å tilby Arsenal i overgangssum. Chelsea må mest sannsynlig grave dypt i lommeboken for å sikre seg spilleren som har vært Arsenals beste i Premier League denne sesongen.

– Ikke tilfeldig at det kommer denne uken
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller, som for tiden har base i England, har naturligvis fått med seg skriveriene om Sánchez' mulige overgang fra Arsenal til London-rival Chelsea.

Han tror fort en slik overgang kan skje til sommeren.

– Ja, for det første så virker det fullstendig logisk at Sánchez er ønsket av Chelsea. Han er en spiller som kler Contes spillestil, faktisk mer enn Eden Hazard. Og at dette kommer samme uken som det meldes at Eden Hazard er på vei til Real Madrid etter sesongen, er nok neppe tilfeldig. Sánchez er den perfekte erstatteren for Hazard, sier Møller til TV 2 Sporten.

Franske Paris Saint-Germain og Serie A-gigantene Juventus og Inter er andre klubber som har Sánchez på sin ønskeliste.

Møller blir ikke overrasket om Sánchez forlater Emirates til sommeren.

– Når du ser på utviklingen med tanke på kroppspråk i det siste, og at Alexis blant annet sjokkerende nok ble benket mot Liverpool, så vil det ikke komme som en overraskelse. Han ønsker å spille for en klubb som ønsker å være best i Europa. Ambisjonsnivået til Arsenal er ikke der. De har både en eier og en manager som er fornøyd med å være gode, men ikke best. Og der er ikke Sánchez. Han vil ikke bare være bra, han vil være best, konstaterer kommentatoren.

– Høres absolutt ikke utenkelig ut
Møller vil heller ikke bli sjokkert om Arsenal velger å selge sin største stjerne til Chelsea.

– Når jeg tenker på spillerens profil så høres dette absolutt ikke utenkelig ut. Samtidig har klimaet i Premier League endret seg. Før kunne Manchester United hente for eksempel Robin van Persie fra Arsenal, og Chelsea kunne hente Ashley Cole i sin tid fra Arsenal. Men nå har alle de største klubbene blitt mye sterkere økonomisk, poengterer Møller, før han legger til:

– Men med tanke på kontraktssituasjonen så har Sánchez kun ett år igjen. Han blir ikke noen milliardmann. Hvis Chelsea legger for eksempel 400 millioner kroner på bordet når han har ett år igjen av kontrakt, og hvis Sánchez har gjort seg upopulær i spillergruppen og ikke er 100 prosent happy, så tenker jeg at en overgang til Chelsea ikke er helt borti natten, mener eksperten.

– Klart det blir fælt for Arsenal
Han tror Arsenal nesten kan bli tvunget til å selge Chiles landslagsstjerne.

– De kan risikere at det blir en stygg sak hvis de ikke gjør det. De risikerer å sitte med en spiller som rett og slett ikke vil være der, og dermed blir plassert på benken i sin beste alder. Ett år senere kan han gå gratis. Det er en fryktelig situasjon å havne i både for Arsenal og spilleren selv, sier han.

– Derfor får jeg litt flashback tilbake til da Arsenal solgte Cole til Chelsea. Chelsea driver hakket mer ambisiøst, og Sánchez kan bli fristet. Men selvsagt er det fælt for Arsenal om det skulle skje igjen, slår Møller fast.