FØLGER MED: Sir Alex Ferguson holder et øye med det meste Manchester United gjør både på og utenfor banen, røper han i et nytt intervju.
FØLGER MED: Sir Alex Ferguson holder et øye med det meste Manchester United gjør både på og utenfor banen, røper han i et nytt intervju. Foto: Dave Thompson

Ferguson (75) lurer i kulissene: – Mourinho har vært uheldig

Manchester Uniteds managerlegende Sir Alex Ferguson mener det kun er tilfeldigheter at klubben ikke er med i tittelkampen i Premier League.

Sir Alex Ferguson ledet Manchester United i 26 år og tok totalt 38 troféer med klubben – inkludert 13 Premier League-titler og to Mesterliga-pokaler.

Men den 75 år gamle skotten er nå langt fra blitt pensjonist på fulltid.

Etter at han ga seg som manager i 2013 har han fortsatt som klubbdirektør og klubbambassadør på Old Trafford.

Veteranen ser de aller fleste Manchester United-kampene fra tribuneplass, og innrømmer at han fremdeles reiser med laget om han har muligheten.

– Jeg var manager i klubben i 26 og et halvt år, og jeg ønsket derfor å fremdeles ha klubben i livet mitt. Da jeg ble direktør og ambassadør var det en perfekt rolle for meg. Jeg får se kampene, og jeg får reise med laget ved flere anledninger, sier Ferguson i et intervju med amerikanske medier, gjengitt i blant annet The Daily Mail.

Manchester United har denne sesongen slitt i Premier League og er for lengst ute av tittelkampen.

GODT FORHOLD: Ferguson sier at han har et nært forhold til José Mourinho.
GODT FORHOLD: Ferguson sier at han har et nært forhold til José Mourinho. Foto: Carl De Souza

– Mourinho har vært uheldig
Sir Alex Ferguson røper at han ofte prater fotball med José Mourinho. Skotten liker sin tidligere trenerrival godt.

– Jeg går godt overens med José og synes at han virkelig gjør en god jobb. Men Mourinho har vært uheldig, for de har vært briljante i hjemmekampene, men sju av dem har endt uavgjort. Om vi hadde vunnet disse kampene så ville klubben definitivt vært i tittelkampen i Premier League. Det finnes det ingen som helst tvil om, sier Ferguson.

75-åringen minner imidlertid om at Manchester United fremdeles har mulighet til å gjennomføre en godkjent sesong.

– Sesongen lever fremdeles. Vi vant ligacupen og er med videre i Europaligaen. Jeg tror Manchester United har en stor sjanse der. Det er veldig viktig å vinne Europaligaen nå, fordi med seier i turneringen så vil klubben få plass i Mesterligaen, oppsummerer Ferguson, og legger til:

– Når det gjelder Premier League så blir det en knallhardt kamp om topp fire-plasseringene bak Chelsea. Tottenham, Arsenal, Liverpool og vi kjemper alle om disse plasseringene. Det blir ikke enkelt å havne blant de fire beste, mener han.

– Liverpool-kampene er de største
At Manchester United allerede har vunnet ligacupen gleder Ferguson.

– Jeg tror Manchester United kan bli blant de fire beste. Men igjen, når jeg ser på Europaligaen så har vi en stor sjanse. Vi har aldri vunnet Europaligaen før, og det hadde vært fint å få en seier der på CV'n. Men det viktigste for Manchester United er å vinne et trofé. Det er det klubbens historie dreier seg om, vinne mest mulig troféer, slår Ferguson fast.

Den levende managerlegenden får fremdeles med seg hver eneste kamp Manchester United spiller. Noen kamper gjør imidlertid skotten litt mer nervøs.

– De eneste gangene jeg sliter med nervene er når vi møter Liverpool eller Manchester City, for det er de to største kampene. Ingenting kan for meg sammenligne seg med kampene mot Liverpool. Selvsagt så har Manchester City reist seg til å bli en virkelig stor klubb, og derfor er kampene mot dem også viktige, sier han.

– Scholes gjenkjent overalt
Sir Alex Ferguson har ikke gitt mange intervjuer etter at han ga seg som manager på Old Trafford. Årsaken til at han nå valgte å snakke med pressen er for å promotere Manchester Uniteds sommerturné i Donald Trump-land.

I sommer skal Manchester United møte Manchester City, Real Madrid, Barcelona, LA Galaxy og Real Salt Lake på sin oppkjøringsturné i USA.

Ferguson innrømmer at ting har endret seg siden han reiste på turné med laget på 1990-tallet.

– I begynnelsen fikk spillerne gå i fred fordi de var helt anonyme. Men mot slutten var det annerledes. Spillere som Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs og Paul Scholes ble gjenkjent overalt i verden, gliser Ferguson.