Inge Andersen ferdig i Norges idrettsforbund – ble bedt om å gå

Inge Andersen er ferdig som generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Se hva Inge Andersen sa om avgangen i videovinduet øverst!

Det skriver Norges idrettsforbund i en pressemelding.

Idrettsforbundet bekrefter at Andersen ble bedt om å gå.

– Norges Idrettsforbund er blitt enig med generalsekretær Inge Andersen om at han fratrer sin stilling, bekrefter Idrettsforbundet i pressemeldingen.

Inge Andersen har vært generalsekretær i forbundet siden 2004.

Han fratrer allerede 31. mars, førstkommende fredag, og får med seg en etterlønn i inntil ett år, skriver NRK, som omtalte saken først.

Idrettspresident Tom Tvedt sier at Andersen har gjort en stor innsats for norsk idrett de siste 13 årene.

– Inge Andersen har gjort en stor innsats for norsk idrett. I hans 13 år som generalsekretær i Idrettsforbundet har norsk idrett opplevd en formidabel vekst både sportslig, organisatorisk og økonomisk. Den norske idrettsmodellen med fokus på idrettsglede for alle er mye Inges fortjeneste. Norsk idrett har mye å takke ham for. Inge har i alle disse årene arbeidet tett med idrettens tillitsvalgte, både på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå, og har vært en god og lojal medarbeider for den øverste valgte ledelsen i forbundet, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Tvedt: – Han ble bedt om å gå
Han forteller videre at Idrettsforbundet nå vil slippe til nye krefter, og at det er en samlet vurdering for utviklingen av norsk idrett fremover som gjorde at man i helgen innledet samtaler med Andersen om en avgang.

– Dialogen om avviklingen av ansettelsesforholdet har foregått i en god atmosfære, sier Tvedt.

Tvedt bekrefter i pressemeldingen at Idrettsforbundet ba Andersen om å slutte. Dermed utløser avgangen en sluttavtale etter ansettelsesavtalene av 2004 og 2015, opplyser NIF i pressemeldingen.

Andersen: – Trist å måtte slutte
Inge Andersen innrømmer at det trist å måtte slutte i stillingen som generalsekretær.

– Jeg har hatt 13 givende og minnerike år som øverste administrative leder i Norges Idrettsforbund. Når idrettsstyret ber meg om å slutte, skjer det med en viss porsjon vemod. Samtidig ønsker jeg ikke å stå i veien for idrettsstyrets ønske om fornyelse, sier Andersen og fortsetter:

– Det er den daglige kontakten med flotte mennesker jeg vil savne aller mest. Jeg vil takke alle dyktige medarbeidere jeg har jobbet med, og ikke minst alle de engasjerte og flinke tillitsvalgte jeg har hatt gleden av å bli kjent med – fra klubbnivå, via kretser og forbund, til idrettsstyret. Når jeg nå slutter i jobben, skjer det med de varmeste følelser og de beste ønsker for norsk idrett videre.

Nå ser han frem til å begynne i en ny jobb. Hva det blir, er imidlertid foreløpig usikkert.

– Å lede Norges Idrettsforbund er så å si en 24/7-jobb. Den tar det meste av både tid og tankekraft. Jeg er dårlig til å dvele ved det som ligger bak, og ser frem til å begynne et nytt og spennende kapittel i mitt liv, avslutter Andersen.

Starter jakten på erstatter
Generalsekretær Øystein Dale er konstituert som generalsekretær frem til en permanent erstatter er på plass.

– Idrettsstyret vil bruke nødvendig tid på å finne ny generalsekretær i Idrettsforbundet. Inntil denne personen er på plass, er den daglige ledelsen i Idrettsforbundet i trygge hender, sier Tvedt.

– Krever mer åpenhet
Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) hadde ikke blitt informert om at Andersen er ferdig i NIF, men sier til NRK at hun står ved kravet om en mer åpen organisasjon.

– Det var jeg ikke kjent med, og den opplysningen må du ta med Tom Tvedt, sa Helleland, før hun fortsatte:

– Jeg har stilt krav om en åpen organisasjon og står fortsatt på det kravet. Jeg er opptatt av en åpen og lydhør organisasjon. Tom Tvedt er nødt til å gi oss innsyn. Jeg vil at topplederne i norsk idrett innfrir dette, sa hun til NRK.

– Har kritikk om åpenhetskulturen vært med på å felle deg, spurte NRK Inge Andersen under Dagsrevyen.

– Det vil jeg ikke ha noen formening om. Jeg tror det er en helhetsvurdering. NIF-styret har ikke ønsket å se i fortiden, svarte Andersen.

Inge Andersen sier til NRK at han aldri har kjempet for å beholde jobben.

– Jeg har ikke kjempet om å beholde jobben, men jeg har hatt møter der jeg har gitt uttrykk for synspunkter og meninger, men møtene har vært med verdighet og respekt. Det er jo sånn at toppledere så må man være beredt på denne type prosesser. Jeg har respekt for at idrettsstyret ønsket å gå videre. Det er med varme følelser jeg forlater norsk idrett, sa han.