PENGER å SPARE: En familie på fire kan spare opptil fem hundre kroner på dagskort om de velger et rimeligere anlegg. Her er bilder fra Norefjell, Trysil, Hemsedal, Strandafjellet, Trysil og Oslo Vinterpark.
PENGER å SPARE: En familie på fire kan spare opptil fem hundre kroner på dagskort om de velger et rimeligere anlegg. Her er bilder fra Norefjell, Trysil, Hemsedal, Strandafjellet, Trysil og Oslo Vinterpark. Foto: NTB Scanpix/TV 2 Hjelper deg

Stor prissjekk av skianlegg:

Her står din familie billigst på ski

Nesten 50 prosent skiller mellom billigste og dyreste alpinanlegg i TV 2 Hjelper deg sin undersøkelse. De har sjekket priser på 29 anlegg i Norge og Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Påsken er rett rundt hjørnet, og du har kanskje planer om å tilbringe noen timer i skibakken sammen med familien.

Det er langt fra gratis, men har du mulighet til å velge mellom anleggene kan det være penger å spare.

Se hele oversikten nederst i saken!

TV 2 hjelper deg har innhentet priser på dagskort for en familie på fire, med to voksne og to barn.

Aller dyrest er det å spenne på seg skiene i Norges to største alpinanlegg; Trysil og Hemsedal. Her er prislappen 1540 kroner for en dag.

Like dyrt er det faktisk også i Oslo Vinterpark som er betydelig mindre enn de to andre.

Mener prisene bør ned

– Når det koster så mye som det gjør, vil det si at ikke alle har muligheten til å bruke tilbudet, sier Ragni Hatlebakk som står mye på ski i Oslo Vinterpark.

I dag er hun i bakken med søsteren Hild og barna deres Love og Ylva.

– Når man drar alene i bakken, så tåler du prisen, men når du skal ha en hel familie så blir det en liten formue og da kvier man seg mer for å dra, sier Hild Hatlebakk.

Slik er prisene hentet inn

TV 2 Hjelper deg har hentet inn prisene gjennom nettsidene til de ulike skistedene.

Størrelse er vurdert utifra antall bakker skisenteret oppgir at de har, og tall fra Alpinanleggenes landsforbund.

De svenske prisene er omregnet til norske kroner.

Prisen for heiskort/keycard varierer fra 45 til 100 kroner. Det kan bli en betydelig ekstrautgift og prisen er tatt med i tabellen, men ikke i sammenligningen.

Ragni og Hild Hatlebakk mener det må være mulig å gjøre det billigere i Oslo Vinterpark, som sammen med Hemsedal og Trysil har de dyreste dagskortene i undersøkelsen.
Ragni og Hild Hatlebakk mener det må være mulig å gjøre det billigere i Oslo Vinterpark, som sammen med Hemsedal og Trysil har de dyreste dagskortene i undersøkelsen.

De mener begge det må være mulig å få prisene ned.

Oslo Vinterpark forklarer den stive prisen med at de har en prisstrategi hvor de satser på billigere sesongkort, i stedet for dagskort.

Et årskort her koster 2700 kroner for voksne og 2400 for barn.

Daglig leder, Espen Bengston, påpeker også at anlegget har lang åpningstid og lys i alle nedfarter.

Anleggene med familiepakke billigst

Aller billigst er Grong Skisenter i Nord-Trøndelag og Strandafjellet skisenter i Møre og Romsdal. Begge steder tilbyr familiepakke til rett over tusenlappen.

Hos Grong kan en familie på fire stå på ski en hel dag til 1090 kroner. På Strandafjellet er prisen 1050 kroner.

– Jeg tenker jo det at det er veldig bra med en familiepakke når man er mange. Jeg tenker det er en ting alle burde gjøre, sier Ragni Hatlebakk.

Tilsammen har TV 2 Hjelper deg hentet inn priser for totalt 26 skianlegg over hele landet, i tillegg til tre svenske anlegg. Det viser seg at det ikke overraskende er en sammenheng mellom størrelsen på anlegget og pris, med noen unntak.

For eksempel er det aller største anlegget i undersøkelsen svenske Sälen med 102 nedfarter, men skistedet er likevel blant de billigste med 1312 norske kroner for dagskort til en familie på fire.

For de som bor rundt Trondheim kan det lønne seg å dra over grensa til Åre som både er større og litt billigere enn Oppdal.

Bor du i Oslo-området er Hurdal skianlegg et av de billigste anleggene i testen. Det ligger en time fra Oslo sentrum og her koster dagskort 1140 kroner for en familie på fire.