REDNINGSAKSJON: To barn ble søndag reddet ut av Falkumelva i Skien.
REDNINGSAKSJON: To barn ble søndag reddet ut av Falkumelva i Skien. Foto: Theo Aasland Valen

Seksåring omkom etter fall i elva – femåring utenfor livsfare

Den ene av de to guttene som falt i Falkumelva i Skien søndag, er bekreftet omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Den seks år gamle gutten har omkommet, melder politiet på Twitter.

Guttene på fem og seks år ble fløyet til Oslo universitetssykehus søndag kveld med livstruende skader. Mandag kveld melder politiet at gutten som var lengst under vann omkom.

– Han ble erklært død like etter klokken 19. Det var han som lå lengst under vann, opplyser operasjonsleder Aadne Røilid i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Den andre gutten, en femåring, er utenfor livsfare, men ikke ved bevissthet ifølge politiet.

– I den andre familien er det håp å spore. Han er ikke ved bevissthet, men han er ikke livstruende i fare, sier Røilid.

Politiet har så vidt kommet i gang med etterforskningen og har lite informasjon så langt om hva som skjedde da de to guttene falt i Falkumelva søndag.

Foreldrene til de to guttene blir ivaretatt på Rikshospitalet.

Fem år gammel gutt varslet

Sandersen bekrefter at det var en fire år gammel kamerat av dem som varslet sin far om at guttene lå i det kalde vannet.

– Vi vet at de var tre gutter som lekte sammen, to på fem år og en på seks år. Da to havnet i elva, løp den tredje og varslet pappaen sin om det som skjedde, sa Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til TV 2 mandag morgen.

Faren varslet politiet, som rykket ut til stedet sammen med mannskaper fra Røde Kors. En av guttene ble plukket opp av kajakkpadleren Atle Stensrud (54), mens den andre ble hentet opp av redningsdykkere.

Vet ikke hvor lenge de lå i vannet

Søndag kveld opplyste Oslo universitetssykehus at begge guttene hadde livstruende skader da de ble brakt til sykehuset med ambulansehelikopter.

– Det ble satt i gang livreddende tiltak etter hvert som guttene ble berget opp av vannet. Det var gutten som ble funnet av dykkerne, som ble berget sist, sier Sandersen.

Politiet vet ikke hvor lenge de to guttene hadde ligget i vannet da de ble hentet opp.

– Vi vet særdeles lite nå, i og med at vi ennå ikke har kommet i gang med vitneavhør, sier politistasjonssjefen.

Krisetemaet aktivert

Ordfører Hedda Foss Five (Ap) i Skien sier til Varden at krisetemaet ble koblet inn søndag kveld og følger opp pårørende, barnehagepersonell og ansatte ved skolene hvor søsknene til de to guttene går. Også de som berget guttene opp av vannet, får oppfølging hvis de ønsker det.

– De to personene som var ute i kajakk på elva, og ble direkte berørt og bisto i redningsoppdraget, har fått tilbud om oppfølging fra kriseteamet. Det samme har foreldrene til begge barna fått tilbud om, når de måtte ha behov og være klare for dette, sier ordføreren.

(TV 2/NTB)