Eliteserie-trenerne slår ring rundt Lagerbäck: – Norge er ikke en fotballstormakt

Både Kåre Ingebrigtsen, Ronny Deila, Dag-Eilev Fagermo og Ole Gunnar Solskjær mener det blir helt feil å kritisere Lars Lagerbäck etter kun én kamp.

Lars Lagerbäck fikk en marerittstart i sin første kamp som landslagssjef for Norge. Svensken måtte se at Nord-Irland scoret allerede etter 87 sekunder og slo et tafatt norsk mannskap 2-0 i søndagens VM-kvalifiseringskamp.

Se hvordan Norge tapte mot Nord-Irland øverst (video med tillatelse fra Eurosport Norge)

Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen mener forventningene før Lagerbäcks trenerdebut var for høye.

– Jeg hadde ikke noen forventninger til kampen. Det hadde jeg ikke. For en fotballtrener så er det fryktelig vanskelig å sette sitt preg etter en samling på kun fem dager. Denne VM-kvalikken var tapt lenge før oppgjøret mot Nord-Irland. Lars må få bruke tiden fremover til å prøve ut spillere, sette formasjonen og danne seg et bilde av spillerne i eliteserien og hvilke spillere han vil ha med videre, sier RBK-treneren til TV 2 Sporten, og legger til:

– Jeg er sikker på at Norge stiller slagkraftig i VM-kvalifiseringen. Da skal vi vise hvor gode vi er. At Norge plutselig skulle rundspille Nord-Irland etter fem dager med ny trener var det ingen som trodde. Norge er ikke en fotballstormakt, vi må stikke fingeren i jorden og se på hvor nivået vårt er, påpeker Ingebrigtsen.

– Ikke gode nok spillere
Trenerkollega i Odd, Dag-Eilev Fagermo, er langt på vei enig. I likhet med Kåre Ingebrigtsen mener han at Lars Lagerbäck ikke kunne gjort noe annerledes i sin trenerdebut for Norge.

– Det var en skuffende 1. omgang. Det var enkeltspillere som ikke jobbet og en kaptein som var direkte svak. Men når Lagerbäck blir bedre kjent med norsk fotball kommer han til å sette mer preg på laget resten av kvalikken, sier han.

Odd-treneren minner om at Norge ikke akkurat har spillere i verdensklasse i troppen.

– Det var nok folkene rundt Lagerbäck som satte sitt preg på laguttak og spilletropp før denne kampen. Spillermateriellet til Norge er heller ikke all verden. Det er mange spillere som ikke er så gode som folk tror de er. Lagerbäck må bygge et godt kollektivt, så må vi klubbtrenere utvikle bedre spillere, sier han.

– Sikker på at Lagerbäck leder oss til EM
Ronny Deila har stor tro på at Norge kommer seg til et sluttspill under Lagerbäcks ledelse.

– Vi må gi Lagerbäck mer enn fem dager på å sette sitt preg på laget, slår Vålerengas trener fast.

Han er uenig i at Norge ikke har gode nok spillere.

– Det er jeg uenig i. Det får være Fagermos ord. Jeg har tro på at vi har gode nok spillere i Norge. For Lagerbäck handler det om å få inn en tydelig spillestil og få det beste ut av spillerne, konkluderer han.

– Hvordan tror du Norge blir seende ut under Lagerbäck fremover?

– Det blir spillere som jobber knallhardt, et lag som er kyniske i de bakre rekker og som er direkte i spillestilen og gode på dødball. Det er den letteste spådommen jeg har gjort i hele mitt liv. Det er positivt for spillerne at de vet hva som venter. Denne kvalikken er kjørt, men vi har alle EM som felles mål. Det er viktig for norsk fotball å få oss inn i et sluttspill og gi oss sommerkvelder vi gleder oss til, svarer Vålerenga-sjefen.

– Spillerne blir ikke bedre av et trenerbytte
Heller ikke Molde-trener Ole Gunnar Solskjær hadde store forventninger til Norges oppgjør mot Nord-Irland.

– Det er ikke noe «quick fix» å hente inn en ny trener, fotballspillerne blir ikke mye bedre av et trenerskifte. Lars må få tid til å sette sitt preg på hvordan Norge skal spille. Det blir en omstilling for spillerne, og det blir en tøff jobb for Lars for å få laget til å heve seg, konstaterer den tidligere Manchester United-spissen.