I disse dager er det mange som skal ta en skikkelig runde med vasking, polering og shining av bilen. Det er et sikket vårtegn! 
I disse dager er det mange som skal ta en skikkelig runde med vasking, polering og shining av bilen. Det er et sikket vårtegn! 

Gode nyheter både for deg – og partneren din

KOMMENTAR: I disse dager er det mange som gjør det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange av oss som bor i Sør-Norge har hatt skikkelig vår de siste dagene. Sola har varmet, vi har stilt klokka mot sommeren, himmelen har vært blå og selv vinden har tidvis vist seg fra en mild og god side.

Skal vi dømme etter tidligere norske sommer-opplevelser, er det ikke sikkert noen av dagene i fellesferien blir noe særlig bedre enn dette.

Da gjelder det å nyte hvert minutt av idyllen til det fulle. Sørge for at gløttet vi har fått av sommer ikke går til spille. Hvordan? Jo, du tenker helt sikkert akkurat det samme som meg: Ut av garasjen med bilen, fram med bøtta, poleringsduken og støvsugeren!

En grundig bilvask og polering er som balsam for sjela! Dessuten tror jeg det er godt nytt for dama i huset mitt også. Dette har jeg nemlig en intrikat teori om…

Bilvask: Her er det mange som tabber seg ut

To typer

Grovt sett kan man dele mennesker deles opp i to kategorier: De som kan skru (på mer enn volumknappen på stereoanlegget) og de som ikke kan skru.

Vi som befinner oss i sistnevnte kategori vil alltid føle oss litt underlegne de andre. De har olje under neglene, skitne klær og ukuelig tro på egne mekkeferdigheter – og nøler ikke med å fortelle venner og kolleger om forrige garasjeprosjekt. Historier som ofte imponerer de av oss som ikke mestrer denne kunsten.

Vi andre er riktignok møkkete under neglene, vi også, men det er fordi vi har vasket og gnidd. Stas det også, men ikke like imponerende. Vi vet knapt forskjell på kardang og kjetting. Da er det begrenset hvor lenge du kan imponere folk …

Men uansett type, er det mange av oss som bruker MYE tid på TLC i helgene. Enten det er over eller under panseret…

Derfor kan du ikke vaske bilen din med Zalo

Mer tid til bil

Det å stå i sin egen oppkjørsel og vaske bilen for første gang for sesongen er et sikkert og kjærkomment vårtegn.

Og som tidligere nevnt: Jeg tror det kan være flere grunner til at vi som holder på så svetteperlene spruter burde få noen oppmuntrende ord fra kjæreste eller ektemake. For det er altså gode nyheter for dem!

Henger du ikke helt med? La meg forklare. Det har seg jo slikt at vi gjerne har brukt årevis på å finne en person å dele livet med, få familie med og slå oss til ro med. Det å komme dit i livet at du føler du har funnet den rette, er noe jeg unner alle.

Dessuten gir det åpning for et litt annet fokus i livet: Bil! Bare tenk på all flid og tid som tidligere måtte brukes på å finne en make, som nå er frigjort!

De er nesten usynlige – men nå må de bort!

Ta det som et kompliment

Forhåpentligvis synes du partneren din er perfekt. Heldigvis for den du deler hus med, går du ikke løs på ham eller henne med sparkel og sterk avfetting?

Så mitt råd til ”bilvaske-enker” (la oss være brutalt ærlige, det er fortsatt flest menn som synes det er stas å gnu på en bil i timesvis), er derfor å ta omsorgen for familiens kjøretøy som et stort kompliment og la oss holde på!

Da gjør vi i alle fall ikke noen annen ugang...

Swirls – nesten ikke til å unngå

Vondt og godt

Når kvelden kommer er fingrene tørre som aspeløv og huden nesten sprukket, men de dufter nydelig poleringsmiddel. Ryggen er støl og armene er stive. Sofaen er sjelden mer attraktiv enn etter en slik økt.

Utenfor står en strøken bil og bare glinser om kapp med kveldssola. Og nåde det kattekreket som våger å pelle de skitne potene sine på den lakken. Da kan det bli månelyst…

Én av ti innrømmer at de aldri vasker bilen