OPPUSSINGS-VINNERE: Hansemann og Malin var de beste på å lage en trappeoppgang mente dommerne i Huset og gikk til topps i romkonkurransene,
OPPUSSINGS-VINNERE: Hansemann og Malin var de beste på å lage en trappeoppgang mente dommerne i Huset og gikk til topps i romkonkurransene, Foto: TV 2

Huset hansemann og malin:

– Denne seieren smakte godt!

– Etter tre romkonkurranser med litt ”stang ut” smakte denne seieren godt.

Hans Andreas (Hansemann) Holmedal (36) og Malin Fosser Malnes (31) fra Løken, vant den fjerde romkonkurransen i Huset - trappeoppgangen.

De to meldte seg på Huset fordi de virkelig trenger et sted å bo. De eier ikke noe selv, og sliter med å komme seg inn på boligmarkedet, dette er derfor deres sjanse til å kunne eie noe eget.

Her er deres beskrivelse av veien til seier på denne ukens romkonkurranse:

– Seieren smakte godt

– Etter tre romkonkurranser med litt ”stang ut”, smakte denne seieren godt. Det gir en ekstra motivasjon videre og en bekreftelse på at man gjør noe riktig!

BEKYMRET: Hansemann er bekymra for vekten på glassbildet, og måtte dobbeltsjekke både tre og fire ganger at det var godt festet. Foto: TV 2
BEKYMRET: Hansemann er bekymra for vekten på glassbildet, og måtte dobbeltsjekke både tre og fire ganger at det var godt festet. Foto: TV 2

– Vi hadde valgt ut trapp på forhånd: hvit trapp med stålspiler og trappetrinn beiset i grått.

I trappeoppgangen hadde vi et ønske om en hel og slett kontrast vegg. For å få til det, måtte vi begi oss ut på det vi hater mest, nemlig gips.

For det første er gips vanskelig, man må være ekstremt nøye og det tar lang tid. Tid er jo noe vi ikke har i denne konkurransen og vi liker ikke slurv.

Allergisk

For det andre støver det når man pusser. Hansemann er allergisk mot det meste og nyser som en gal når vi holder på med gips.

DEKORATIVT: Bildet og drømmefangere fra Kremmerhuset. Taklampe i gull, sølv og bronse fra LampeMagasinet. Foto: TV 2
DEKORATIVT: Bildet og drømmefangere fra Kremmerhuset. Taklampe i gull, sølv og bronse fra LampeMagasinet. Foto: TV 2

Men vi kjører på. Slette, fine flater er det vi vil ha.

For å ta igjen trappa, ville vi dra med oss den hvite treveggen fra badet, videre til trappeoppgangen. Den slo ikke helt ann hos dommerne på badet, men vi satset på at den ville slå ann i trappeoppgangen.

Det ble montert inn stilasjer i alle hus, det trengtes. Med 5,5 meter fra gulv til tak skulle vi få litt utfordringer. Siden Malin har høydeskrekk, kunne dette blitt noen morsomme dager. Men det er utrolig hva man lærer seg til, når konkurranseinstinktet slår inn. Høyden ble raskt glemt, i hvertfall fortrengt.

Første utfordring vi møtte på, var å få opp gipsplatene, fra gulvet i første etasje til oppunder taket i andre etasje. For å si det sånn, vi sleit! Vi prøvde forskjellige teknikker, Malin sto nede for å dytte opp, Hansemann sto lenger opp i stilasjen for å ta i mot og skyve den videre. Det gikk ikke. Vi prøvde motsatt, det gikk heller ikke. (Det bør vel nevnes at det ikke var Hansemann sin armstyrke det sto på her).

FAVORITTPLASS: Hundesengen til Carmen. Den ble raskt favorittplassen i huset til vårt potebarn. Foto: TV 2
FAVORITTPLASS: Hundesengen til Carmen. Den ble raskt favorittplassen i huset til vårt potebarn. Foto: TV 2

Etter noen mislykkede forsøk, skrudde vi opp ei lekt halvveis opp på veggen, slik at Hansemann kunne dytte platen opp og la den hvile på lekta. Da kunne vi begge klatre opp å feste platene. En skikkelig treningsøkt fikk vi oss også.

Sparkel og pussing

Så var det sparkel og pussing som sto for tur, på vegg og tak. Siden vi hittil har valgt blanke tak, tenkte vi å fortsette med dette også i taket i trappeoppgangen. Etter første rom hadde lovet oss selv og aldri bruke blank maling på gipstak igjen, siden blank maling fremhever alle feil i sparklinga. Dette hadde vi merkelig nok klart og glemme til rom nummer fire. Vi må begynne å lære av tidligere feil.

Men etter mange timer med sparkling og pussing, kunne vi nå begynne å male veggen med en farge vi var veldig spente på. Hansemann fikk velge farge denne gangen, og valget falt på «Dusty Purple» . For en fantastisk farge! Ikke for knall og ikke for dus, perfekt. Og i lilla-skalaen, akkurat slik Hansemann liker det best.

Deretter var det treveggene som skulle opp, utvendig rektangulær kleding, ferdig malt, i forskjellige bredder for å skape litt liv til veggen.

Kreativ løsning og drømmefangere

Før vi kunne rive stilasjen, måtte vi få opp alt av dekor. Vi ville holde det enkelt. Den mektige høvdingen ropte til oss i butikken, den måtte få hedersplassen midt på veggen i trappeoppgangen vår. Og siden andre etasje er soveetasje, måtte vi ha inn noen drømmefangere også. (Det skal nevnes at vi er en smule overtroiske begge to). På motsatt vegg hang vi opp et enkelt gitter, som vi kan samle alle bilder og kort fra våre nære og kjære.

KREATIVT: Gitter til å henge opp kort og bilder fra våre nære og kjære, kjøpt på Kremmerhuset. Foto: TV 2
KREATIVT: Gitter til å henge opp kort og bilder fra våre nære og kjære, kjøpt på Kremmerhuset. Foto: TV 2

Når stilasjen var nede, var det bare å begynne å legge gulv. Her valgte vi laminatgulv. Siden vi har hund, ville vi ha et gulv som tåler at Carmen kan løpe rundt inne uten at det blir merker i gulvet. Vi valgte et gulv som var i samme fargenyanse som trappetrinnene.

Alt var nå klart til at trappa kunne komme inn og trappemontørene satte i gang. I mellomtiden kunne vi tenke ut en god plan for hva vi skulle ha under trappa - det blir jo som regel bare et tomrom som ikke blir brukt til noe.

Her skal Carmen sin plass være. Her har hun full oversikt over hele første etasjen, akkurat sånn hun liker det. Vi valgte å ta igjen treveggen fra soverommet vårt, for å lage en sengegavl til hundesengen. Prinsessa vår måtte selvfølgelig få en flott hundeseng, et hundeteppe og en god pute å hvile hodet på. På gavlen monterte vi bokstaven ”C” og et ”leselys”.

SEIER: Hansemann og Malin er fornøyde med egen innsats. Foto: TV 2
SEIER: Hansemann og Malin er fornøyde med egen innsats. Foto: TV 2

For en herlig liten krok det ble – her kommer hun til å trives!

Vi er kjempefornøyde med hvordan dette rommet ble, vi føler vi fikk satt et personlig preg på trappeoppgangen vår. Håper dere der hjemme også likte det.

Til slutt vil vi bare takke alle som stemmer på oss og følger oss på denne reisen, det betyr utrolig mye - tusen takk!

Produktliste:

- Lady Pure Color, supermatt, Dusty Purple

- Indianerhøvding, Kremmerhuset

- Drømmefanger, Kremmerhuset

- Korttavle og skilt, Kremmerhuset

- Laminatgulv Grå Eik XL Opus, Montér

- Sengegavl, utvendig kledning beiset med Lady Pure Nature, Mokka

- Hundeseng og hundeteppe, Hööks Skedsmokorset

- Pute, bokstav og kobberlampe, Bohus

- Taklampe, LampeMagasinet Jessheim

Du kan følge Hansemann og Malin på Facebook : Huset Hansemann og Malin

og på bloggen deres : hansemannogmalin.blogg.no

Linn og Tina

Vil du lese om hvordan Linn og Tina løste sin trappeoppgang, sjekk her:

HENGENDE DETALJER: Linn og Tina hang noen metalliske lamper over den nye trappa. Foto: TV 2
HENGENDE DETALJER: Linn og Tina hang noen metalliske lamper over den nye trappa. Foto: TV 2

Facebook: HUSET Linn og Tina

Blogg: http://husetlinnogtina.blogg.no/

Aina og Martin

MØRKE FARGER: Aina og Martin gikk for mørke gråtoner i deres trappeoppgang. Foto: TV 2 
MØRKE FARGER: Aina og Martin gikk for mørke gråtoner i deres trappeoppgang. Foto: TV 2 

Her leser du om Aina og Martins trappeoppgang:

Facebookside: HUSET TV2 Aina og Martin

Instagram: @ainaogmartin

Blogg: www.ainaogmartin.blogg.no

Thomas og Malin

Her kan du lese mer om hvordan Tomas og Malin løste deres trappeoppgang:

Facebook: HUSET Tomas og Malin

Huset ser du på TV 2 på onsdager kl. 20 og på TV 2 Sumo.