Fristende langpannebrød

Wenche er tilbake fra skreifiske i Svolvær. I dag gir hun deg oppskriften på et protein og fiberrikt langpannebrød.

Spelt og nøttebrytebrød med cottage cheese i langpanne.

Dette trenger du:

  • 1 dl byggryn eller perlespelt
  • 500g siktet speltmel eller hvetemel
  • 250g grovt sammalt speltmel eller hvetemel
  • ½ pakke (25 g) fersk gjær eller ½ pakke tørrgjær
  • 1 ts salt
  • Ca. 2 ½ dl hakkede valnøtter, hasselnøtter eller mandler (tåler du ikke nøtter, erstatt med 2 dl store havregryn.)
  • 1/2 boks cottage cheese
  • 2 ss naturell yoghurt eller mager kesam
  • 3 dl skummet melk
  • 2 ½ dl vann

Slik gjør du:

Begynn med å legge byggryn i vann i ca. 6 timer og kok i ca.45 min. Perlespelt skylles i kaldt vann og kokes i ca.30 min.

Bland sammen det tørre og ev tørrgjær. Varm opp cottage cheese melk og vann til fingervarmt / lunkent. Bruker du ferskgjær løs det opp i den den lunkne væsken.

Elt sammen i en kjøkkenmaskin 8-10 min eller rør sammen for hånd i 10-12 min. Det blir en ganske klissete deig. Dekk til bakebollen og la heve i ca. 1 time når du bruker lunken væske. Kald væske l deigen heve 6-8 timer.

Hell den ferdig hevede deigen over i en langpinne kledd med bakepapir. Fukt hånden eller en slikkepott med vann og fordel / klapp ut deigen til den dekker langpannen. Bruk en kniv eller en pizzarulle og del opp i passende stykker. Dekk til med et klede og la etterleve 30-40 min.

Før steking, skjær opp på nytt og pensle med vann. Stek i varm stekeovn 225 grader på midterste rille i 12-15 min.

Egner seg godt til frysing.

Smakfullt langpannebrød. FOTO: TV 2
Smakfullt langpannebrød. FOTO: TV 2