I løpet av sine ni første uker som president har Donald Trump vært mye på reise. Men langt på nær all reisevirksomheten har vært jobbrelatert, skriver Telegraph.

I helgen var han på Trump National Golf Club i Virginia, og det er uklart om han gjorde noe annet enn å spille golf. Det hvite hus har ikke kommentert helgens tur.

Dette er den åttende helgen på rad at Trump reiser bort for å spille golf. Totalt har Trump reist bort for å spille golf 12 ganger i løpet av sine ni første uker i embetet.

Som oftest foretrekker presidenten å reise til Florida i helgene. Hit har han lagt 10 av turene sine, skriver CNN.

Koster samfunnet dyrt

Trumps apparat har gjentatte ganger nektet å bekrefte at presidenten har reist ens ærend til Florida for å spille golf, men de har sagt at han «kanskje slår noen baller, men vi er ikke helt sikre», ifølge CNN.

Presidenten har imidlertid blitt observert flere ganger mens han har svingt kølla.

Hver eneste helgetur til luksusresorten Mar-a-Lago i Florida koster tre millioner dollar, drøyt 25 millioner norske kroner, ifølge Politico. En stor del av utgiftene skyldes det voldsomme sikkerhetsoppbudet.

Lokalt politi, Secret Service og kystvakten må mobiliseres når Trump drar på luksus-weekend til Florida. I tillegg kommer kostnadene ved å bruke Air Force One, presidentens fly.

Hvis analysen stemmer, kan golfturene hittil ha kostet amerikanske skattebetalere 304 millioner kroner.

Kunne valgt Camp David

Til sammenligning brukte Barack Obama og Joe Biden og deres familier i overkant av 800 millioner på reiser i løpet åtte år i Det hvite hus.

CNN har stilt spørsmål ved hvorfor ikke Trump heller bruker Camp David i Maryland når han skal slappe av. Stedet er godt sikret og alle fasiliteter ligger til rette for at presidenten kan jobbe herfra. Dessuten er det kortere å reise dit enn til Florida.

Kort fortalt: Camp David er langt billigere i bruk enn luksusresorten i Florida. Trump er imidlertid ingen tilhenger av Camp David.

– Camp David er veldig rustikk. Det er fint – du ville likt det. Vet du hvor lenge du ville ha likt det? I omtrent 30 minutter, sa han i et intervju med The Times i januar.

På spørsmål om Trump vurderer å reise på færre golfturer for å redusere de offentlige utgiftene, har pressesjef Sean Spicer svart at «presidenten er alltid på reise» og:

– Han kommer til å fortsette å reise rundt i landet og delta i møter for å løse nasjonens problemer.

Obama gjorde det samme

Spicer understreker at Trump ikke nødvendigvis spiller golf selv om han tilbringer tid på golf-resorter.

Under valgkampen i august i fjor, sa Trump: «Jeg skal jobbe for dere. Jeg kommer ikke til å ha tid til å spille golf».

At presidenter spiller golf er imidlertid ingen nyhet. Barack Obama var selv en ivrig golfspiller, noe Trump visste å gjøre et nummer ut av. Ved flere anledninger gikk han ut på Twitter og kritiserte daværende president Obama for dette.