Oslo, her på Sørenga, var et av flere steder der det var over 20 varmegrader søndag.
Oslo, her på Sørenga, var et av flere steder der det var over 20 varmegrader søndag. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Her var det over 20 grader i går

På årets første dag med sommertid ble det målt sommervarme flere steder øst og sør i landet. I nord holdt derimot kvikksølvet seg under 0 mens snøskurene gikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hokksund i Øvre Eiker og Porsgrunn var de aller varmeste stedene søndag, skriver nettstedet Vær og vind. Begge steder ble det målt 21,8 plussgrader. Andre steder som kunne skilte med temperaturer over 20 grader søndag, er Drammen, Arendal, Tønsberg, Gvarv, Notodden, Nelaug, Oslo, Tønsberg, Kjeller, Lyngdal, Asker, Sande og Kongsvinger.

Dette er den nest tidligste datoen for «nordisk sommervarme» i Oslo siden målingene startet i 1816, ifølge nettstedets redaktør, værstatistiker Bernt Lie.

Mars-rekorden er det Landvik i Aust-Agder som innehar. Der ble det målt 23,1 varmegrader i slutten av mars for fem år siden, ifølge Yr.

På samme tid var det snøstorm og snøskred i de nordlige fylkene i helgen. I Finnmark ble to biler og en brøytebil tatt av snøskred, men alle som var i kjøretøyene, reddet seg ut. Like over grensen for Narvik i Nordland ble et passasjertog stående bom fast i snøen søndag ettermiddag, og passasjerene måtte bli hentet ut med beltevogner.

NTB