Nederland sparket treneren

Lørdagens tap mot Bulgaria ble Danny Blinds siste som landslagssjef for de oransje.

Se høydepunktene fra kampen som forseglet Blinds skjebne i vinduet øverst! Video fra Eurosport Norge!

Danny Blind er ferdig som nederlandsk landslagssjef.

Det bekrefter det nederlandske fotballforbundet søndag kveld.

– KNVB har bestemt seg for å avskilte Danny Blind fra sin post med umiddelbar virkning. Det er det blitt enighet om i dag etter en samtale med direktør Jean Paul Decossaux, teknisk direkøter Hans van Breukelen og Danny Blind, skriver de på sine hjemmesider.

Dermed ble bortetapet mot Bulgaria lørdag den tidligere stopperkjempens siste som landslagssjef for landet han selv spilte 42 landskamper for.

– Vi var på riktig vei, og å tape mot Bulgaria var kun en hendelse. Jeg har jobbet alt hva jeg har kunnet. Det er dumt at det stopper her, sier den avgåtte treneren.

Overtok etter Hiddink
Blind overtok jobben som landslagssjef etter Guus Hiddink 1. juli 2015, men klarte ikke å redde en allerede skakkjørt EM-kvalifisering.

Etter en skuffende start på denne VM-kvaliken har han nå altså måttet forlate sin post. I tirsdagens treningskamp mot Italia på Amsterdam Arena vil laget bli ledet av Fred Grim, og forbundet skriver at de nå vil lete etter en ny landslagssjef.

– Vi har respekt for det Danny har betydd for oss og laget i løpet av hans tid, men oå grunn av at de sportslige resultatene dessverre er skuffende og vi nå har problemer med å kvalifisere oss til VM i Russland, føler vi at vi er nødt til å ta farvel med ham, sier Decossaux.