Bradley (5) har uhelbredelig kreft - fikk lede England ut på Wembley sammen med favorittspilleren

Jermain Defoes største fan fikk oppleve sitt største øyeblikk. Så scoret veteranspissen igjen - over tre år etter sin forrige landskamp.

Se Englands ankomst i vinduet øverst! Video med tillatelse fra Eurosport Norge!

England-Litauen 2-0

Kreftsyke Bradley Lowery fikk søndag lede det engelske landslaget ut på Wembley i anledning Englands VM-kvalifiseringskamp mot Litauen.

Femåringen har kreftformen nevroblastom, som er en svulstsykdom som kan oppstå hos barn.

Før jul kom hans mor med den nedslående nyheten om at gutten som i hverdagen gjennomgår livsforlengende behandling kun har måneder igjen å leve, og tidligere i år kom legene med den triste meldingen om at den uhelbredelige kreftsykdommen hadde blitt forverret.

Gutten er stor Sunderland-supporter, og søndag fikk han leie favorittspilleren Jermain Defoe, Sunderlands toppscorer, ut på nasjonalarenaen i 34-åringens landslagscomeback.

De to fikk sågar gå først i rekken, foran kaptein Joe Hart, på samme måten som da de gikk hånd i hånd da de ledet favorittklubben ut på Stadium of Light mot Everton i september.

Det var en stor opplevelse, men allikevel trolig lite sammenlignet med brølet fra 90 000 tilskuere på Wembley søndag. Det viste også tydelig TV-bildene, da fem år gamle Lowery måtte holde seg for ørene ved ankomst. På et tidspunkt prøvde han å lytte, men bestemte seg i stedet for å plassere hendene trygt tilbake på hodet umiddelbart.

– Det er egentlig vanskelig å sette ord på hvordan jeg følte det. Jeg måtte holde følelsene inni meg. Det var spesielt, sa Defoe etter kampslutt.

Et nytt nydelig øyeblikk oppstod da femåringen under nasjonalsangene oppdaget at han hadde fanget TV-kameraenes oppmerksomhet. To tomler opp ble vist til fotografen, et klipp som garantert kommer til å gå jorden rundt de neste dagene.

Se videoen i vinduet øverst! Video med tillatelse fra Eurosport Norge!

Foreldrene: – Han har snakket om det hver eneste dag
Etter Premier League-oppgjøret i september annonserte Everton at de ville donere over 2,2 millioner kroner til fondet som samlet inn penger for at Lowery kunne få kreftbehandling i USA, og med ett var den lille gutten på alles lepper.

FIKK SMIL FRA LANDSLAGSSJEFEN: Bradley (5) får hilse på Gareth Southgate før kamp.
FIKK SMIL FRA LANDSLAGSSJEFEN: Bradley (5) får hilse på Gareth Southgate før kamp. Foto: Carl Recine

Forut for søndagens landskamp snakket hans foreldre Gemma og Carl til The Mirror, og meddelte hvor stolt deres sønn var over å få lot til å være Englands maskot.

– Han har snakket om det hver eneste dag siden vi fortalte det til ham. Bradley har beveget så mange hjerter, og vi er så stolte over vår lille gutt, sa de.

Femåringen fikk diagnosen allerede da han var 18 måneder, og sammen med foreldrene har han kjempet en lang kamp mot sykdommen. Defoe, som er beskrevet som «hans beste venn» har den siste tiden vært nært knyttet til ham, og i februar la familien ut et bilde på Twitter av Defoe på besøk hos gutten.

– Bradley elsker Jermain Defoe. Han ville ikke at han skulle dra, og han sovnet mens han omfavnet han, skrev de ved siden av bildet.

Defoe fikk tillit for første gang på fire år - svarte med scoring
Rent sportslig er England i rute til å kvalifisere seg for VM for sjette gang på rad, med Jermain Defoe i landslagscomebacket i en sentral rolle. Like etter klokken hadde passert 20 minutter takket nemlig spissen for tilliten og satte inn 1-0-målet på Wembley etter flott forspill av Raheem Sterling.

Det gjorde Defoe i sin første kvalik-kamp siden 22. mars 2013 og første landskamp generelt siden november samme år. Scoringen var Defoes 20. på 56 landskamper, og gav England en drømmestart i det som var landslagssjef Gareth Southgates første kvalik-kamp etter at han fikk jobben på permanent basis i slutten av november.

Defoe ble erstattet av Vardy, som avgjorde kampen
Defoe gjorde med det jobben i comebacket, og fikk applaus fra både fem år gamle Lowery og resten av Wembley-publikummet da han forlot banen til fordel for Jamie Vardy etter en snau time.

Under buen på Wembley var nasjonen fra Baltikum i realiteten aldri i nærheten, bortsett fra da John Stones måtte redde på streken på overtid i 1. omgang, og innbytter Vardy doblet ledelsen drøyt fem minutter etter han hadde kommet på banen. Et nydelig gjennomspill fra Adam Lallana gjorde at Vardy i realiteten kunne avgjøre kampen, og Leicester-spissen gjorde ingen feil alene med keeper.

Ti poeng på fire kvalik-kamper under Southgate
Seieren betyr at England står med 13 poeng etter fem kamper i gruppe F.

Også de tre foregående kvalik-kampene har det vært Southgate som har vært sjefen, og i dem ble det sju poeng. I tillegg tok England tre poeng i Sam Allardyces eneste kamp som sjef før han mistet jobben 27. september.

Dermed er de godt i rute til å kvalifisere seg til VM i Russland neste sommer.

Les også: Southgate utelukker ikke Rooney-retur

Lik TV 2 Sporten på Facebook