Her må Alexander Kristoff få nytt hjul ev en lagkamerat under Gent-Wevelgem.
Her må Alexander Kristoff få nytt hjul ev en lagkamerat under Gent-Wevelgem. Foto: Eurosport Norge

Krise-ritt for Kristoffs lag

Alexander Kristoff punkterte og mistet teten, Sven Erik Bystrøm fikk brudd i hånden og Tony Martin gikk i asfalten under Gent-Wevelgem.

Årets Gent-Wevelgem var preget av sol, men mye vind og støv på gruspartiene. Ulike velt skapte også splitter i feltet og ga utfordringer – spesielt for Alexander Kristoffs lag (mer om det senere i artikkelen).

Edvald Boasson Hagen klarte derimot å holde seg i tetgruppen lenge.

De siste to milene forsøkte flere å rykke, noe som førte til at flere mindre grupper jaktet på hverandre.

Verdensmester Peter Sagan var frisk og dro fra sammen med fire andre – uten Edvald, som måtte se at vinnersjansene forsvant foran ham.

Seieren sikret Greg Van Avermaet i duell med Jens Keukeleire. Peter Sagan tok tredjeplassen. Boasson Hagen ble nr. 44 – 13 sekunder bak vinneren, mens Kristoff ble nr. 73 – over sju minutter bak.

– Jeg nølte litt da det ble litt støting, da kom jeg litt etter og brukte for mange krefter på å prøve å ta dem igjen. Da var det vanskelig å få spist, jeg gikk tom på slutten, sa Boasson Hagen, som likevel føler han har OK form.

Slik så Bystrøm ut etter Gent-Wevelgem.
Slik så Bystrøm ut etter Gent-Wevelgem.

Bare sorgen for Katusha

Det gikk verre for Alexander Kristoff og Katusha.

Hans viktige hjelperytter Sven Erik Bystrøm måtte bryte etter at han traff en stolpe og pådro seg brudd i håndroten. Nå mister han viktige ritt fremover.

Med 53 km igjen punkterte Kristoff og måtte få nytt hjul av lagkamerat Michael Mørkøv. Da mistet han naturlig nok tid til teten og måtte kjempe alene for å komme opp.

Samtidig som en velt i hovedfeltet førte til at den råsterke lagkameraten Tony Martin lå skadet på asfalten, fikk vi se en ensom Kristoff som strevde bak lagbilene for å komme opp til gruppen med de beste i. Det klarte 29-åringen aldri.

– Jeg følte meg bra, men punkterte med én meter igjen av grusen. Da var løpet over, sa Kristoff etterpå.

Han tror han kunen kjempet om en pallplass, men kunne lite gjøre med et teknisk uhell som punktering.

– Jeg er revansjesugen frem mot Flandern rundt nå. Formen er på bedringens vei, men resultatene uteblir jo. Det må jeg prøv eå gjøre noe med.

Neste søndag sender TV 2 Flandern rundt, som er er et av sesongens store mål for både Boasson Hagen og Kristoff. Uken etterpå er det Paris-Roubaix.