SOM ET JORDSKJELV: Beboere i nærheten forteller om et gigantisk smell da bygningen i Liverpool eksploderte. Foto: -@TomDagnall /EBU
SOM ET JORDSKJELV: Beboere i nærheten forteller om et gigantisk smell da bygningen i Liverpool eksploderte. Foto: -@TomDagnall /EBU

34 skadd i eksplosjon i Liverpool

Flere hus jevnet med jorden etter gasseksplosjon i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere bygninger ble hardt rammet og noen jevnet med jorden etter en kraftig gasseksplosjonen i Wirral i Liverpool like etter klokka 21 lørdag kveld.

Det var ifølge vitner et enormt smell som man kunne høre over store deler av Merseyside.

Ifølge BBC er to alvorlig skadet og 32 har lettere skader. Over hundre mennesker ble evakuert. Brannvesenet fryktet at det kunne komme flere eksplosjoner, melder Liverpool Echo.

– Det er det vi beskriver som en fullstendig kollaps. Eksplosjonen har blåst ut veggene, og taket har ramlet ned. Det er betydelige mengder bygningsmaterialer og det er store skader på bygningene rundt, sier Dan Stephens fra brannvesenet i Merseyside til BBC.

Blant annet er et dansestudio totalt ødelagt etter eksplosjonen. Lokale krefter er allerede i gang med innsamlingen til et nytt dansestudio, som var et populært tilbud for barna i området. Myndighetene har satt skaffet nødboliger for de som er blitt husløse etter eksplosjonen.

– Det var mye glasskår som folk skar seg på. De løp ut, noen av dem dekket i blod. Det var som en krigssone. Jeg kunne ikke tro det, sier et vitne på stedet.

Lew Hopkins, som bor i nærheten, sier det hørtes ut som et jordkjelv.

– Hele huset vårt ristet. Det hørtes ut som om vinduene skulle smadres, sier han.

(©NTB/TV 2)