Norge vant lagkonkurransen i skiflyging i Planica

Norge tok sin annen strake lagkonkurranseseier i skiflyging. Det norske laget vant med 49 poeng foran Tyskland.

Se video fra Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Norge tok sin sjette seier i en lagkonkurranse i skiflyging. Det er én mer enn Østerrike. Robert Johansson, Johann André Forfang, Anders Fannemel og Andreas Stjernen utgjorde det norske laget.

Det kunne fort vært Norge i føringen etter første omgang også, men ankermann Stjernen skuffet litt som siste norske hopper. Trønderen klarte bare 216,5 meter under gode forhold.

Dermed snappet tyskerne teten da Andreas Wellinger hoppet 231,5 meter. Wellinger landet på 240 meter i finalen, men Stjernen måtte bare landet på snaue 190 meter for at det skulle bli norsk seier. Han fikk opp 227,5 meter slik at seieren ble av de overlegne slaget.

Mistet bakkerekorden
Norge fikk en knallstart med Johanssons svev på 246 meter. Det var lengst av samtlige hoppere i første omgang. Søre Ål-utøveren satte bakkerekorden med 250 meter i prøveomgangen. Han skulle heller ikke få behold den rekorden særlig lenge.

Verdensrekordholderen Stefan Kraft banket til med 251 meter i sitt finalehopp. Også denne gangen var han dyp i landingen. I Vikersund forrige helg fikk Johansson beholde sin verdensrekord i en drøy halvtime før Kraft landet på 253,5 meter.

Kamil Stoch landet på 251,5 i sitt siste svev, men han var klart nedpå med baken. Det fikk ingen av dommerne med seg slik at bakkerekorden blir stående.

– Nå har jeg fått til tre knallhopp her. Det er bra hopping og av Forfang også, sa Johansson til NRK.

Førstemann
Johansson ble førstemann med mer enn 250 meter i to forskjellige skiflygingsbakker. Han har 252 meter som pers fra Vikersund forrige helg.

I sitt siste svev økte han til 246,5 meter og la press på det tyske laget. Michael Eisenbichler klarte ikke å svare og nordmennene tok over ledelsen med litt over 20 poeng.

Forfang som hadde 237 i første omgang, landet på 233 meter i sitt annet hopp, mens Richard Freitag svarte med 216,5 meter og avstanden var da på over 50 poeng.

Anders Fannemel landet på 229,5 meter i første omgang, mens han la på 2,5 meter i sitt siste hopp, og med fem ganger 19 i stil var avstanden til tyskerne økte til 56,1 poeng før finalegruppen.

(©NTB).