FINKJEMMER TERRORISTENS LIV: Britisk politi har hittil gjort 2700 beslag i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet. Myndighetene i Saudi-Arabia bekrefter at terroristen hadde tre opphold bak seg i Saudi-Arabia. Foto: AFP/Adrian Dennis
FINKJEMMER TERRORISTENS LIV: Britisk politi har hittil gjort 2700 beslag i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet. Myndighetene i Saudi-Arabia bekrefter at terroristen hadde tre opphold bak seg i Saudi-Arabia. Foto: AFP/Adrian Dennis

London-terroristen underviste engelsk i Saudi-Arabia

52 år gamle Khalid Masood, som sto bak onsdagens terrorangrep i London, var i Saudi-Arabia tre ganger for å jobbe som engelsklærer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser saudiarabiske myndigheter.

Den britiskfødte mannen hadde jobbvisum. Han besøkte første gang Saudi-Arabia som engelsklærer i ett år fra november 2005 til november 2006, og deretter fra april 2008 til april 2009.

Det siste besøket varte i seks dager i mars 2015, opplyser den saudiarabiske ambassaden i London.

Ambassaden legger til at Masood ikke hadde kriminelt rulleblad i Saudi-Arabia og at han heller ikke ble holdt under oppsikt av sikkerhetstjenesten.

Voldsomt temperament

Trebarnsfaren Masood var født i Storbritannia og het opprinnelig Adrian Russel Elms og brukte navnet Adrian Ajao, hans stefar Philips etternavn, da han gikk på skolen. Senere skiftet han navn til Khalid Masood da han konverterte til islam. Han var kjent for å ha et voldsomt temperament og hadde kriminelt rulleblad.

I 2000 skar han en mann i ansiktet på en parkeringsplass utenfor en pub etter en opphetet krangel.

Masood ble skutt og drept etter at han hadde kjørt ned fotgjengere på Westminster Bridge og deretter knivstukket og drept en politimann utenfor Parlamentet. I tillegg til politimannen ble tre mennesker drept og flere titall såret.

Han sto ikke på noen terrorliste og britiske myndigheter skal heller ikke ha hatt etterretningsinformasjon som tydet på at han planla et angrep. IS har påtatt seg ansvar for terrorangrepet.

Omfattende etterforskning

Britisk politi forsøker nå å finne ut om Masood handlet på egen hånd eller sammen med andre. Totalt er elleve personer arrestert etter terrorangrepet. To mistenkte er fortsatt i politiets varetekt, melder BBC. Sju er løslatt, mens to kvinner er løslatt mot kausjon.

Én av tingene politiet nå jobber med å finne ut av, er om Masood brukte meldingstjenesten WhatsApp rett før den fatale kjøreturen over Westminster Bridge. Det er rapportert at Masood var aktiv på sosiale medier kort tid før angrepet.

Politiet opplyser at de har tatt beslag i 2700 gjenstander fra 21 ulike adresser. Materialet omfatter blant annet store mengder data.

(©NTB/TV 2)