JUBEL: Mats Zuccarello jubler over en scoring mot New York Islanders. Nå gleder han seg over besøket han får til all star-kampen i Stavanger.
JUBEL: Mats Zuccarello jubler over en scoring mot New York Islanders. Nå gleder han seg over besøket han får til all star-kampen i Stavanger. Foto: Adam Hunger

Zuccarello jubler over stjernespekket hockeyshow

Det er blitt en tradisjon at Mats Zuccarello samler sine kompiser fra NHL til veldedighetskamp i Stavanger. I sommer er gjestelisten mer celeber enn noensinne.

Den 16. august er det klart for den fjerde strake All Star-kampen i DnB Arena, og det spares ikke på konfekten for å lokke hockeypublikummet innendørs den 16. august. Zuccarello bekrefter overfor TV2 at flere stjernespillere fra verdens tøffeste liga er klare for All Star-kampen, deriblandt Henrik Lundqvist, Carl Hagelin, Derick Brassard og Chris Kreider.

Og det stopper ikke der.

– Det er enda flere som har bekreftet til meg at de kommer, men jeg må jo spare noen overraskelser også. Peter Forsberg syntes opplegget var så gøy i fjor at han stiller opp med sitt eget veldedighetslag, Icebreakers, med svenske NHL-stjerner. Dette blir en bra hockeyfest, og jeg må passe på å revansjere tapet for Forsberg i fjor, sier Zuccarello.

– Skikkelig moro

To av de største stjernene på fjorårets «Team Forsberg» var Victor Hedman og Oliver Ekman-Larsson, og det ligger i kortene at de vender tilbake i år igjen, sier Zuccarellos manager Kevin Skabo.

I fem år har han jobbet med Norges beste hockeyspiller og sett navnet hans vokse for hver eneste sesong i National Hockey League. I takt med prestasjonene, populariteten og statusen har også flere og flere stjerner stilt opp i veldedighetsmatchen, hvor inntektene går til Right to Play og vanskeligstilte barn i hele verden.

– Som i fjor blir det Team Forsberg mot Team Zuccarello. Det blir et svensk-inspirert lag ledet av Peter Forsberg, mens NHL-spillerne som har spilt med Mats i New York Rangers spiller på hans lag, forteller Skabo.

I fjor samlet arrangementet inn over 2 millioner koner for Right To Play, noe som var innsamlingsrekord for organisasjonen i Norge. Totalt på de tre siste årene har Zuccarello samlet inn ca 4,6 millioner til Right To Play.

Billettene til kampen er nå lagt ut, og Zuccarello selv håper på fullt hus i Stavanger midt i august.

– At Henke og Foppa setter av tid til å komme til Norge er veldig hyggelig. Jeg setter virkelig pris på at de er med. Skikkelig moro, sier Zuccarello til TV 2.

Ydmyk norsk stjerne

Et drømmescenario er at New York Rangers-gjengen skal komme til Stavanger som ferske Stanley Cup-mestere.

– Tanken har slått meg, innrømmer Skabo.

Tradisjonen i NHL er at spillerne som er med på en Stanley Cup-triumf får lov til å ta med verdens mest kjente pokal og trofé til sine hjemland for en parade.

En som uansett kommer til Stavanger i gledesrus er Carl Hagelin. Svensken, som vant sluttspillet med Pittsburgh Penguins i fjor, kommer tilbake til Stavanger for å støtte opp om kompisens arrangement.

– Det er flere av gutta som har stokket om på sommerkalenderne sine for å være med på dette. Det er vi utrolig ydmyke og takknemlige for, sier Zuccarello.