TØNSBERG TINGRETT: Kvinnen ble dømt til tre og et halvt års fengsel i Tønsberg tingrett.
TØNSBERG TINGRETT: Kvinnen ble dømt til tre og et halvt års fengsel i Tønsberg tingrett. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad/SCANPIX

Kvinne (39) løy om at hun hadde kreft – svindlet naboer for millionbeløp

39-åringen fra Vestfold fikk store pengesummer av naboene for å behandle en kreftsykdom hun ikke hadde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne fra Horten er dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha svindlet to eldre naboer.

Kvinnen hevdet blant annet at hun hadde lymfekreft og at hun måtte ha penger til en kostbar behandling i utlandet. Sannheten var at kvinnen aldri hadde kreft.

Den 39 år gamle kvinnen er i Tønsberg tingrett dømt for å ha svindlet den ene naboen for minst 1,4 millioner kroner og den andre for minst 284.000 kroner, melder NRK.

Overførte penger

De grove bedrageriene startet i begynnelsen av 2013, da hun forledet den ene naboen, en 76 år gammel kvinne, til å overføre store pengesummer til henne.

Den eldre kvinnen fortalte i retten at hun syntes synd på 39-åringen, som lovet å tilbakebetale pengene når hun fikk en forestående millionerstatning. Dette var imidlertid også løgn.

Svindelen førte til at huset til den eldre kvinnen ble solgt på tvangsauksjon, og hun måtte flytte til barnebarna.

Måtte tvangsselge huset

I 2016 startet svindelen av den andre naboen, en 65 år gammel kvinne.

Begge naboene forklarte at de hadde fått telefon fra en svensk kvinne som utga seg for å være 39-åringens saksbehandler, og som bekreftet 39-åringens sykehistorie.

I tillegg til fengselsstraff er 39-åringen dømt til å betale 56.800 kroner som skal brukes til dekning av en prosentandel av erstatningskrav til naboene hun svindlet. 39-åringen er tidligere dømt for lignende bedragerier.

(TV 2/NTB)