Torsketunger får du kjøpt i store deler av landet. Det er en deilig middag som er rask å lage.

Sprøstekte torsketunger servert med remulade

Oppskrift: Kjøkkensjef Stian Haugnes, Thon hotell Svolvær

Dette trenger du:

  • Beregn 3-4 torsketunger pr person, avhengig av størrelse
  • 12-15 torsketunger
  • 3 ss hvetemel
  • salt, pepper eller soyasaus
  • smør til steking
  • Start med å lage remulade, se egen oppskrift.
Nystekte torsketunger. FOTO: Roy Arne Salater, TV 2
Nystekte torsketunger. FOTO: Roy Arne Salater, TV 2

Slik gjør du:

Skyll, rens og tørk og torsketungene. Vend torsketungene i hvetemel tilsatt salt og pepper og stek i smør i 2-3 min på hver side ved middels varme.

Lett mer smak, vend torsketungene i soyasaus før de vendes i hvetemel (uten salt), Stek som beskrevet.

Remulade

Dette trenger du:

  • 1 ts finhakket sjalottløk
  • 1 stilk stangselleri
  • ca. 2 d majones
  • 1 ss sennep
  • 2-3 ss hakkede sylteagurk
  • 1 ss frisk finhakket dill eller estragon
  • sitronsaft
  • salt, pepper, sukker

Slik gjør du:

Rens og finhakk sjalottløk og stangselleri.

Bland sammen majones, sennep, hakket sylteagurk og urter. Vend lett sammen og smak til med ev litt karri, sitron, salt, pepper og sukker.

Avokadopure

Mos/kjør avokado og saft fra sitron glatt en stavmikser. Smak til med salt, pepper og ev litt finhakket chili.

Torsketunger smaker veldig godt mener Johan Gundersen og Ingrid Haugnes fra Svolvær. FOTO: Roy Arne Salater, TV 2 
Torsketunger smaker veldig godt mener Johan Gundersen og Ingrid Haugnes fra Svolvær. FOTO: Roy Arne Salater, TV 2