NORTHUG: Petter Northug her fra Lahti-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NORTHUG: Petter Northug her fra Lahti-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Løfshus-nyheten som Northug absolutt ikke vil høre

Petter Northug vil fjerne langrennssjef Vidar Løfshus. Skiforbundet sier at Northug ikke ansetter trenere hos dem og har forlenget kontrakten med Løfshus.

Northug oppfordret torsdag Løfshus til å trekke seg. I et intervju med Dagbladet sa trønderen at landslagssjefen hadde "tråkket opp sin egen grav denne sesongen" og burde bli fjernet fra jobben.

– Petter Northug ansetter ikke trenere eller ledere på landslaget, og vi ønsker ikke følge opp dette i media og tar det heller direkte med Petter, skriver skiforbundets kommunikasjonssjef Espen Graff i en SMS til Dagbladet.

Nå melder VG noe Northug vil bli langt fra fornøyd med å høre: Kontrakten til Løfshus er i det stille forlenget til våren 2019.

Avtalen ble automatisk fornyet i fjor, slik at den kommende sesongen ikke blir han siste kontraktsfestede, slik det opprinnelig var.

– Det viktigste for oss er at Vidar har vår tillit og at kontrakten hans går ut våren 2019, sier Leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, til VG.

Det er ikke første gang Northug har gått til verbalt angrep på Løfshus den siste tiden. 31-åringen fikk ikke være med i den norske troppen under verdenscupavslutningen i Canada nylig.

Overrasket

– Det er vel bare et par mann, eller nærmere bestemt én mann som ikke ville ha med meg. Men han har mest makt. Da blir det vanskelig. Sånn er det når du har Vidar Løfshus imot deg. Da blir det vanskelig å gå skirenn, sa Northug til Dagbladet torsdag.

Leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, stusser over Northugs siste utspill. Han trodde skistjernen og Løfshus hadde ordnet opp seg imellom.

– Det var overraskende. Jeg vet at de hadde en samtale i etterkant av Lahti. Det har jeg fått rapporter om. Tilbakemeldingen var at de hadde skværet opp. Det er selvfølgelig veldig synd at det er sånn, sier Skogstad til VG.

Har tillit

Han understreker at det ikke er aktuelt å fjerne Løfshus fra jobben som landslagssjef før kontrakten løper ut.

– Jeg har kommunisert ganske tydelig tilliten langrennskomiteen har til Vidar. Det har ikke endret seg siden i går kveld og intervjuet med Petter, fastslår Skogstad.

Løfshus har vært landslagssjef for langrennsløperne de seks siste årene. Han har vært en del av den sportslige ledelsen siden etter OL i Torino i 2006.