FÅTT TROEN: Omar Elabdellaoui  samtale med Lars Lagerbäckpå trening. Joshua King til venstre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅTT TROEN: Omar Elabdellaoui  samtale med Lars Lagerbäckpå trening. Joshua King til venstre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Lagerbäcks første tur med laget:

– Han har gitt spillerne troen på at det er mulig å vinne fotballkamper igjen

Lars Lagerbäck får gjennomgående gode skussmål av landslagsspillerne etter de første dagene.

Lars Lagerbäck har vært norsk landslagssjef i underkant av to måneder.

Samlingen før VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland søndag er hans første mulighet til å bli kjent med Norges beste menn – og omvendt.

Onsdag utpekte han Stefan Johansen som kaptein, og torsdag offentliggjør NFF på sine Facebook-sider at Omar Elabdellaoui er hans stedfortreder som visekaptein.

Svensken får bare ros av spillerne etter de første fire dagene, og de første fire treningene.

– Jeg er veldig positiv til de dagene vi har hatt sammen så langt. Han er veldig klar og tydelig på hva han vil, og samtidig har han alltid en liten spøk og en liten vits å dele med oss. Så det har vært fine dager, sier mannen som etter alle solemerker starter mellom stengene: Rune Almenning Jarstein.

– VI har ikke pratet så sinnsykt mye, men jeg tror han syns jeg er en OK fyr, gliser Alexander Søderlund, som ser ut til å ha tilrevet seg en spissplass.

– Han virker som en veldig behagelig type, og veldig flink trener som er veldig tydelig i det han ønsker. Det er enkelt å forholde seg til, sier Tore Reginiussen.

Får ros av ekspert

Også midtstopperen ser ut til å få klarsignal til å starte kampen.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen følger landslaget tett på treningsleiren i London. Han liker det han ser, hører og opplever i forholdet mellom landslagssjefen og -spillerne.

– Lagerbäck har gitt denne gruppen troen på at det faktisk er mulig å begynne å vinne fotballkamper igjen, sier Mathisen.

– Hans spillemåte er relativt enkel og tydelig. Det er veldig lett å se på trening hva vi får se på søndag. Det er forbudt å miste ballen på egen halvdel og vi kommer til å være veldig direkte opp mot våre to spisser.

Disse to spissene blir nok Alexander Søderlund og Joshua King.

– Jeg får bidra med det jeg kan. Løpe, krige og stå på. Så får vi se om det er godt nok. Det vil søndagen vise, sier Søderlund.

– Jeg regner med at han har sett meg mye i Premier League. Jeg regner med han kan bruke meg riktig, og at han vet hva styrkene mine er. Jeg har stor tro på at Lars vet hvordan han skal bruke både meg og de andre, kommenterer Joshua King.

Autoritet

Stort sett alle nevner Lagerbäcks tydelighet som en viktig faktor for en fornyet tro og optimisme i og rundt laget.

At svensken i tillegg kommer med en god CV, senest bragden med Island, gir ham en naturlig autoritet.

– Man merker det på gruppen at vi har stor respekt for ham som trener. Vi hører på det han har å si, og så må vi levere ute på banen også, sier Rune Almenning Jarstein.

– Hvordan er disse første dagene brukt?

– Det er å bli kjent med nytt trenerteam og nye regler for hvordan vi skal spille. Det har vært intensive dager med mye møter, og mye terping. Men det er det vi trenger.