Aqua klare for comeback:

– Om 200.000 nordmenn sender epost skal vi lage nye sanger!

90-tallssuksessen Aqua gjør comeback i år, blant annet med tre konserter i Norge.
– Det var helt sjukt, sier fulltidsmamma Lene Nystrøm om livet som popstjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I år er det 20 år siden vi ble kjent med Aqua. Det er i forbindelse med mini-festivalen «We love the 90's» bandet samles igjen.

– Jeg husker når vi landet på et eller annet hotell, visste vi nesten ikke hvor vi var. Sjelen hadde litt problemer med å følge med. Det var helt sjukt, sier Lene Nystrøm, kanskje bedre kjent som Aqua-Lene.

Les også: Aqua-Lene innrømmer narko-bruk

22. april skal bandet gjenforenes og spille på Telenor Arena. Så går turen til Stavanger 28. april og Bergen 29. april. Etter de norske showene venter konserter over hele Skandinavia og andre steder i verden, ifølge konsertarrangøren Nordic Beats.

Fulltidsmamma

Det norsk-danske bandet, som ble verdenskjent med hiten «Barbie Girl» i 1997, består av Lene Nystrøm, René Dif, Søren Rasted og Claus Norreen. «Doctor Jones» og «Turn Back Time» er andre store hiter fra bandet. Lene Nystrøm sier hun husker at bandet en gang var inn og ut av TV-studioer i fire land på én dag.

– Forskjellen mellom da og nå er at vi nyter hverandre, og vi nyter opplevelsene mye mer fordi de ikke er så kompakte. Det er tid til å ta det inn og reflektere litt over tingene, sier Nystrøm.

Les også: Aqua-Lene i sjokk etter ulykke

Lene Nystrøm er gift med bandkollega Søren Rasted. De sier det går fint å kombinere popstjernelivet med familielivet.

– Hvis det hadde vært for 15 år siden hadde det kanskje gått litt galt, men nå har vi et veldig normalt familieliv. Søren har veldig mye jobb nå og da er jeg fulltidsmamma hvor jeg er hjemme og henter unger også videre, sier Nystrøm.

– Et av de mest hardtarbeidende bandene

Superhiten Barbie Girl har i skrivende stund over 350 millioner visninger på Youtube. Søren Rasted synes fortsatt det er morsomt å se de gamle videoene fra storhetstiden.

– Vi har levd med suksessen 20 år, så det er ikke noe vi tenker så mye over lenger. Det er ikke sånn at vi må klype hverandre i armen, sier Rasted.

– Men jeg klyper han i armen hver morgen og sier «Er du klar over hvor heldig du er som er gift med Aqua-Lene?!», skyter Nystrøm inn og ler.

Aqua spiller konsert i omtrent 45 minutter, fordi de har lyst til å bare spille «hit på hit», som de selv beskriver det. Vokalist René Dif sier livet som popstjerne ikke bare handlet om å dra på fancy fester.

– Vi arbeidet hardt fra tidlig morgen til sent på kvelden hver dag, sier Dif.

Nystrøm husker også en stressende hverdag, og hun tror med hånden på hjertet at Aqua var et av de mest hardtarbeidende bandene på 90-tallet.

– Vi sto for alt selv, det var vår musikk, det var våre ideer. Vi jobbet hardt, og det kom ikke gratis.

– Skal dere ikke lage noen nye sanger?, spør TV 2s reporter til René Dif.

– Dere kan ta en nasjonal avstemning i Norge. Om du får 200.000 nordmenn til å skrive til din innboks, så skal vi vurdere det!, ler vokalisten.

Se hele intervjuet med Aqua i videovinduet øverst!