Person siktet for falsk forklaring etter at mann ble skutt flere ganger

En mann i 20-årene behandles for alvorlige skuddskader etter en hendelse som trolig fant sted i området rundt St. Hanshaugen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste: En person som i utgangspunktet var et vitne er pågrepet og siktet for falsk forklaring i skytesaken, opplyser politiet.

– Han er ikke siktet for selve skytingen, men vi er selvfølgelig interesserte i å vite mer om hvorfor han har forklart seg falskt. Dette er en bekjent av fornærmede som vi kom i kontakt med på sykehuset, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til VG.

Politiet jobber med å få oversikt over situasjonen, mens fornærmede er til behandling på sykehuset. Før mannen ble sendt til behandling, fikk politiet en foreløpig forklaring fra ham.

– Han er en mann i 20-årene. Han er ikke lommekjent i Oslo og har derfor ikke kunnet angi nøyaktig hvor han var da han ble skutt, men vi jobber ut fra en hypotese om at det var i området ved St. Hanshaugen. Han var i kontakt med en annen person, som på et tidspunkt tok fram et våpen og skjøt fornærmede flere ganger. Mannen har så på egen hånd kommet seg til Ullevål sykehus litt før midnatt, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har snakket med flere vitner som har sett mannen, men ingen som har kunnet bekrefte nøyaktig åsted.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om motiv. Vi har fått beskrivelser av gjerningspersonen, men ønsker ikke å gå ut med for mange detaljer av hensyn til videre samtaler med vitner og etterforskning, men vi håper å få gjennomført avhør av fornærmede senere torsdag, sier Hekkelstrand.

(©NTB)