Tobias Ellwood utfører hjerte- og lungeredning på den nå avdøde politimannen.
Tobias Ellwood utfører hjerte- og lungeredning på den nå avdøde politimannen. Foto: AP Photo

Mistet broren i Bali-terror – her forsøker politikeren å redde knivstukket politimann

Tross heroisk innsats fra parlamentsmedlemmet Tobias Ellwood (50), overlevde ikke politimannen som ble knivstukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tobias Ellwood representerer det konservative partiet i parlamentet.

Han var til stede da Westminster i London ble angrepet av en gjerningsmann onsdag ettermiddag. Mannen meide først ned flere fotgjengere på Westminster-broen.

Deretter forsøkte gjerningsmannen å ta seg inn i parlamentsbygningen som er strengt bevoktet. På vei inn, knivstakk han en politimann.

LIVE: Få de siste oppdateringene fra London i vårt livesenter.

Gjerningsmannen ble skutt av politimannens kolleger.

Forsøkte å redde liv

Like før klokken 19 norsk tid melder britiske medier at politimannen døde av skadene.

Totalt er fire personer drept - det inkluderer politimannen, to sivile og gjerningsmannen. Totalt er 20 personer skadd – tre av disse skal være politibetjenter.

Tobias Ellwood (50) kom til da politimannen lå hardt skadd på asfalten. Bilder viser hvordan han, sammen med flere andre, ligger over den skadde og utfører hjerte- og lungeredning.

I DRAMAET: Tobias Ellwood sammen med mannskaper fra nødetatene.
I DRAMAET: Tobias Ellwood sammen med mannskaper fra nødetatene. Foto: AP Photo

Bilder fra stedet viser at parlamentarikeren er ikledd dress og at han har en blodflekk i pannen. Norges utenriksminister, Børge Brende, har tvitret om Ellwood. Han skriver: «Mine tanker går til min gode venn, Tobias Ellwood – en ekte helt som jobbet for å redde liv under de grusomme angrepene i London».

Mister broren

London-politiet etterforsker onsdagens hendelse som en terroraksjon. Hvis det stemmer, er ikke dette første gang Ellwood opplever terror.

I 2002 ble 202 personer, av dem var 27 briter, drept i bombeangrepene på Bali. En av de drepte var Ellwoods bror, Jon. Han jobbet som lærer og var på øya i forbindelse med en konferanse, ifølge BBC.

Det tok tre dager fra Jon ble drept til familien fikk vite at han var død. Ellwood og hans søster fløy til Bali for å hente båra til Jon.