Dette vet vi om angrepet i London

Politiet betegner hendelsen som et terrorangrep. Gjerningsmannen er skutt og drept av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 14.40 lokal tid gikk alarmen i Westminster, midt i hjertet av London.

En bil kjørte langs fortauet og meide ned mennesker som gikk på Westminster-broen, like ved Big Ben. Bilen fortsatte ferden mot parlamentet, hvor den krasjet inn i et gjerde. Sjåføren av bilen skal ha løpt ut og forsøkt å ta seg seg inn i parlamentet.

Der skal gjerningsmannen ha knivstukket en politimann, før han kort tid senere ble skutt av politiet, melder nyhetsbyrået AP og BBC.

Fire er bekreftet døde og 20 er skadd. Blant de døde er to sivile, en politimann og gjerningsmannen, opplyser Scotland Yard torsdag kveld.

– Et terrorangrep

Statsminister Theresa May ble ført ut av parlamentsbygningen og er i sikkerhet, opplyser CNN.

LIVE: Få de siste oppdateringene fra London i vårt livesenter.

London-politiet betegner hendelsen som et terrorangrep inntil de får annen informasjon. Angrepet skjer samtidig som at 68 utenriksministere, som er en del av en delegasjon mot IS, møtes i Washington.

Angrepet onsdag ettermiddag skjedde i Westminster, midt i hjertet av London
Angrepet onsdag ettermiddag skjedde i Westminster, midt i hjertet av London Foto: AFP Photo

Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for angrepet i London.

Politiet har oppfordret publikum til å holde seg unna flere sentrale områder i byen, blant annet Parliament Square, Whitehall, Westminster Brigde og Lambeth Bridge. De ønsker også å få tilsendt bilder fra personer som kan ha filmet hendelsen.

Oppfordres til å ta kontakt

Folk blir oppfordret til å ta kontakt hvis de observerer noe mistenkelig.

Utenriksdepartementet er i kontakt med ambassaden i London for å få oversikt over situasjonen, og norske reisende i byen bes ta kontakt med sine pårørende.

– Utenriksdepartementet er kjent med at det har vært en hendelse utenfor det britiske parlamentet, og vi er i kontakt med ambassaden i London for å få oversikt over situasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i Utenriksdepartementet til NTB.

– Norske reisende i London bes ta kontakt med sine pårørende i Norge, fortsetter Solberg.