PÅ VEI TIL GALLAMIDDAG: Thorir Hergeirsson, med det synlige beviset på utnevnelsen på jakkeslaget, og konen Kristin Gaard.
PÅ VEI TIL GALLAMIDDAG: Thorir Hergeirsson, med det synlige beviset på utnevnelsen på jakkeslaget, og konen Kristin Gaard. Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix

Thorir Hergeirsson utnevnt til ridder – hedret i gallamiddag

– Hyggelig og kjekt å bli satt pris på, sier Hergeirsson.

Under en gallamiddag på slottet tirsdag ble Thorir Hergeirsson utnevnt til Ridder av første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden.

Det skriver Jærbladet.

Utdelingen ble gjort i forbindelse med statsbesøket fra Island, der Hans Majestet Kongen tok imot president Guðni Th. Jóhannesson og hans kone Eliza Reid.

– Det er hyggelig og kjekt å bli satt pris på, sier Hergeirsson til lokalavisen.

Treneren for håndballjentene var rask med å dele æren med andre knyttet til laget, både spillere og ledere.

En ekstra takk gir han også til konen.

– Hun er også en viktig brikke rundt selve landslagsjobben og skal ha sin del av æren, sier han.

Den Kongelige Norske Fortjenstorden er en orden som ble innstiftet av kong Olav V i 1985 og blir tildelt utenlandske statsborgere og norske borgere fast bosatt i utlandet som belønning for særlig fortjenstfullt virke for norske interesser. Den inndeles i fem grader, og ridder av første klasse er fjerde nivå.

Hergeirsson ble også nevnt i kongens tale.

«Den islandske treneren Thorir Hergeirsson, vant med "jentene sine" under håndball-EM i fjor. Og nå har vi altså "tatt over" Islands tidligere svenske fotballtrener – og fått ham til å utsette pensjonisttilværelsen sin.

Det hele skjer med glimt i øyet – som sikre tegn på godt vennskap. La oss utnytte dette på beste måte, også når vi møter på utfordringer og nye muligheter.»

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Hergeirsson.