Federer til TV 2: – Casper Ruud gir meg frysninger

Den levende tennislegenden mener sporten trenger menn som det norske talentet for å fornye seg.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Casper Ruud (18) er klar for storturneringen Miami Open. Det norske tennistalentet møter Yen-Hsun Lu fra Tapei i 1. runde av ATP 1000-turneringen torsdag.

Flere av verdens beste spillere er på plass på den amerikanske solkysten. Det norske stjerneskuddet har fått wildcard til hovedrunden, ettersom han beholdt sin solide 128. plass på den siste verdensrankingen i tennis.

En av legendene som deltar i turneringen er sveitsiske Roger Federer. 35-åringen har vunnet utrolige 18 Grand Slam-turneringer, mer enn noen annen mannlig tennisspiller.

Til TV 2 sier tennislegenden at han får frysninger av å tenke på hvor ung nordmannen er.

– Jeg elsker å høre nye historier, se nye ansikter og nye spillere. Vi trenger dem i tennissporten. Vi behøver oss i den gamle generasjonen, men vi trenger også de nye spillerne. Jeg sikker på at Casper er en av dem, sier Federer om nordmannen som er omtrent halvparten så gammel som ham selv.

– Det er vanskelig å vurdere en spiller jeg ikke har sett mye, men da jeg hørt at han var født i 1998, mitt første år som profesjonell, ga det meg frysninger. Det gjør meg veldig gammel, sier Federer til TV 2.

Casper Ruud selv blir overveldet når han får servert rosen fra tennisikonet.

– Oj, jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vet jo ikke helt hva du spurte om, men det høres ganske interessant og kult ut at han nevner meg, smiler Snarøya-talentet - tidenes yngste norgesmester.

Sønnen til tidenes norske tennisspiller Christian Ruud har tidligere uttalt at drømmen er å dele garderobe med nettopp menn som Roger Federer og Rafael Nadal - de største stjernene innenfor dagens tennis.

Dette har Casper Ruud til felles med Cristiano Ronaldo

Den drømmen lever i beste velgående i Miami.

– Det er selvfølgelig veldig veldig kult. Jeg er født i 1998, det er året han slo ordentlig igjennom. Det er litt morsomt, det, man får nesten litt frysninger selv når man hører at Federer begynner å involvere seg selv og synes det er kult med unge fremadstormende spillere. Men jeg tror nok han følger med på de som kommer under. Han slo selv gjennom tidlig og kjenner seg nok igjen i mange situasjoner, sier Ruud.

– Det at jeg gjorde det bra i Rio har nok mye å si. Det er en stor turnering, og selv om Federer ikke var med, følger han nok med på resultater. Kanskje han tenkte: «Ruud, hvem er denne unge spilleren fra Norge?». Pappa har også trent med han en gang tidligere. Kanskje han koblet sammen det, spekulerer 18-åringen.

– Det er en liten verden denne tennisverdenen selv om det er langt opp til toppen. De fleste følger nok med og har oversikt over de 100-200 beste spillerne i verden. Så jeg er ikke super overrasket over at han har hørt om meg, men det er utrolig gøy at han vet det og har oversikt over hvordan det går.

Selv om skryt fra Federer henger høyt, var det en annen legende som raget aller høyest for Ruud personlig da han var liten. Det har endret seg med tiden.

- Rafael Nadal har alltid vært idolet mitt. Da jeg var liten syntes jeg han var helt rå på banen. Jeg klarte ikke følge så mye på detaljer som jeg gjør nå. Når man ser i ettertid, er det noe helt spesielt når man ser Federer spille. Bare han går forbi deg i garderoben eller sitter ved siden av deg på nabobordet, så er det en helt spesielle følelse når det kommer til Federer.

Her vinner Ruud sin første store turnering

– Han er helt unik på alle måter, en utrolig kul kar, ikke det at jeg kjenner ham noe særlig, men man merker det på han at han er en veldig sympatisk uansett hvor han går.

– Hva tenker du om Federers gode sesongstart etter en periode med skader og ikke så gode resultater?

– Han har spilt tennis på dette nivået i 18 år, og vet hva det dreier seg om. Han er fysisk bra form og mentalt sulten etter et lengre avbrekk. Det er kanskje overraskende for mange, men ser man tilbake på hva han har oppnådd er det kanskje ikke så overraskende likevel.

– Hva betyr det for tennissporten å ha superstjerner som Federer?

– Det er kanskje ikke så mange som alltid er «drittbegeistret» for tennis (i Norge), men samtidig vet mange at det er en av verdens største sporter. Når du hører navnet Federer, så vet mer eller mindre alle sportsinteresserte hvem han er. Mange vet hvem Bjørn Borg er. Fordi han er svensk og folk bruker underbuksene hans.

Casper Ruud (17) tok et oppgjør med sutringen

Lik TV 2 Sporten på Facebook