Stefan Johansen er Norges nye kaptein

Fulham-spilleren ble klappet inn som landslagets nye kaptein på dagens trening.

Dermed tar Johansen over etter Per Ciljan Skjelbred, som valgte å gi seg på landslaget for kort tid siden.

Johansen ble klappet inn som ny kaptein på dagens trening.

Det blir også bekreftet på Lars Lagerbäcks pressekonferanse onsdag.

– Alt jeg har hørt om Stefan, og det jeg har sett selv av hans måte å være på som fotballspillere og i intervjuer så føltes det veldig selvsagt at Stefan skulle ta kapteinsbindet, sier Lagerbäck.

– Jeg skulle kanskje avgjort det tidligere, men jeg ville ha litt følelsen av å møte spillerne først. Jeg tror ikke det har påvirket spillerne.

Han har ikke hørt med spillerne, ettersom han mener det er lagedelsens ansvar.

Svensken vil også utnevne visekapteiner, men håper hele laget vil føle at de er akkurat det.

– Det er en stor ære for meg å bli utvalgt til kaptein, sier Stefan Johansen.

– Først og fremst så er det en gruppe som skal bidra selv om en har bindet. Det er ikke bare en spiller som kan vinne en kamp, det er et lag.

Han fortalte også hvordan han så på oppgaven.

– Jeg har alltid stilt harde krav til meg selv. Som kaptein skal du gå foran og stille harde krav til deg selv. Da er det lettere å bli hørt av andre. Det er en gruppe som kjenner meg godt, så er det noe de vil rette på er det ikke noe problem å komme til meg. Å ha bra kjemi mellom støtteapparat og spillerne er viktig for å nå de målene vi skal gjøre, sier Johansen.

– I fantastisk god form
Dermed fikk TV 2s ekspert Jesper Mathisen det som han ville.

Han var krystallklar på at Johansen var mannen som burde overta kapteinsbindet for Norge.

– Det er ingen som er en mer naturlig leder i Norges tropp enn ham nå, sa Mathisen i går.

TV 2-eksperten synes valget av kaptein er riktig.

– Et godt valg. Stefan Johansen spiller fast for sitt klubblag og spiller sentralt i banen. Han er flink utenfor banen og snakker et språk folk forstår. Det var helt naturlig at han ble valgt, sier Mathisen.

– Jeg må si takk for fine ord til Jesper, men jeg kommer ikke til å endre meg uansett. Jeg har alltid vært en ærlig person, og sagt ting som de er. Jeg har prøvd å bidra med det jeg mener er riktig. Om det er bra nok til å være kaptein, det får vi vente å se, svarte Johansen.

Det mente åpenbart Lagerbäck. Johansen har spilt 33 landskamper for Norge.

Drillet startellever?
På onsdagens trening drillet Lars Lagerbäck følgende ni spillere på formasjonstreningen:

Even Hovland, Fredrik Semb Berge, Jørgen Skjelvik – Moi, Stefan Johansen, Sander Berge, Jo Inge Berget – Joshua King, Alexander Søderlund.

Omar Elabdellaoui deltok ikke på dagens trening. En sår hals er grunnen til at han ikke var med. Han og Rune Almenning Jarstein er trolig de to siste i en eventuell startellever mot Nord-Irland.

– Det er et lag som er ganske som forventet. Det er kanskje litt overraskende at Semb Berge ble valgt som stopper, men samtidig er det jevnt mellom alle stopperalternativene, sier Mathisen.

– Lagerbäck har brukt mye tid på hvordan Berge og Johansen skal posisjonere seg. Han vil for all del unngå balltap på egen halvdel. Hedenstad hadde ett balltap tidlig på treningen. Han fikk beskjed om å løse det på en helt annen måte neste gang. Siden har han dunket ballen opp mot spissene. Det er ikke tvil om hva Lagerbäck vil ha. Han vil spille direkte og med liten risiko i de farlige sonene, sier Mathisen, som forteller at Tarik Elyounoussi har vært frisk på treningen. Han utfordrer fetteren Mohamed om en plass på høyrekanten.