IKKE GODE NOK: Den tidligere Liverpool-spilleren Dietmar Hamann er ikke imponert over den engelske landslagstroppen.
IKKE GODE NOK: Den tidligere Liverpool-spilleren Dietmar Hamann er ikke imponert over den engelske landslagstroppen. Foto: Paul Ellis

– Ingen engelske spillere ville fått plass i den tyske startelleveren

Tidligere Liverpool-spiller er kritisk til tilstanden i engelsk fotball.

I kveld spiller Tyskland privatlandskamp mot England på Signal Iduna Park i Dortmund.

Det engelske laget må klare seg uten Phil Jones, som ble skadet av Manchester United-lagkompisen Chris Smalling på trening tirsdag. En duell endte med det som ser ut som en brukket tå for Jones.

Chelsea-midtstopperen Gary Cahill er Englands kaptein i fraværet av Wayne Rooney. På topp får Marcus Rashford en sjelden mulighet.

Det kan fort bli en tøff kveld for Rashford. Han møter et av Europas beste stopperpar i Mats Hummels og Jerome Boateng.

Den tidligere Liverpool-spilleren Dietmar Hamann mener det er klasseforskjell på det engelske og det tyske landslaget.

– Det er vanskelig å se for seg at en engelsk spiller ville fått plass i den tyske startelleveren, sier Hamann ifølge Daily Mirror.

– Hvis jeg skal være ærlig vil jeg gå så langt som å si at ingen engelske spillere ville fått plass.

– De to spillerne jeg liker best er Ross Barkley og John Stones, men det tyske laget er godt forspent med Hummels og Boateng. Det ville vært tøft for Stones å konkurrere seg til plass der. På midtbanen har Tyskland Sami Khedira og Toni Kroos. Det ville blitt vanskelig for Barkley å vippe en av dem ut av laget, sier han.

– England er rett og slett ikke gode nok for øyeblikket. Vi kan snakke om formasjoner så mye vi vil, men laget er rett og slett ikke godt nok. De beste spillerne i verden er franske, tyske, italienske og søramerikanske. Jeg kommer ikke på så mange engelske spillere som kunne vært på listen over verdens 100 beste, sier Hamann.

PS! Lukas Podolski spiller sin siste landskamp i kveld. Han bærer kapteinsbindet i sin 130. landskamp.