Norges fremste konditor lager smakfulle fristelser
Heldige Wenche har tatt turen til vakre Svolvær, og er derfor ikke her i dag. Derfor har vi har fått besøk av Sverre Sætre en av Norges fremste konditorer og mangeårig medlem av kokkelandslaget.
Muslibar
Dette trenger du:
- 80 g havregryn, lettkokte
- 80 g hakkede mandler
- 50 g rosiner
- 1 ss solsikkekjerner
- 4 ss honning
- 4 ss appelsinjuice eller eplejuice
Slik gjør du:
Rist mandlene og havregrynene i ca. 10 minutter i ovnen på 180 grader slik at de blir gylne. Avkjøl.
Hakk rosiner godt med en kniv.
Kok opp honning og juice.
Ha i resten av ingrediensene bortsett fra bringebærene, og vend det godt sammen.
Dytt massen ned i smurte former som er formet som et halvt egg, og press den godt ned i formen. Evt. kan du legge bakepapir i en brødform. Ha massen i formen i et lag på ca. 2 centimeter. Press massen godt sammen. Det er viktig å presse den godt slik at ingrediensene henger godt sammen. Avkjøl til den blir kald. Ta eggene ut av formen eller bruk en brødkniv og skjær i stolper om du bruker brødform. Dypp eventuelt hele, eller bare undersiden av baren i smeltet, mørk sjokolade. Legg dem på bakepapir til sjokoladen stivner.
Marsmallows med frukt og honning
Dette trenger du:
- 200 g sukker
- 100 g frukt eller bærpuré etter ønske (bringebær, solbær, pasjonsfrukt, appelsin osv)
- 160 g lys honning
- 10 gelatinplater
Slik gjør du:
Bland sukker, halvparten av honningen og halvparten av fruktpureen og kok til 110 grader. Ca 3 - 4 minutter.
Bløtlegg gelatin i vannet i ca. 5 minutter. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt gelatinen sammen med den varme fruktpureen.
Ha i en piskebolle og tilsett resten av fruktpureen og honningen, og pisk til den blir luftig. Ha i halvegg-former som er smurt med olje. Alternativet er å ha massen på et bakepapir smurt lett med nøytral olje og stryke den ut til ca. 2 cm tykkelse.
Sett massen i romtemperatur til den stivner. Ca. 4 timer. Rull marshmallowsen i sukker kjørt med tørket bringebær eller andre typer tørket bær. Ristet og avkjølt kokos. Hakket pistasjnøtter eller andre nøtter.