TATT: Her er to av de fire mennene som ble pågrepet tirsdag. 
TATT: Her er to av de fire mennene som ble pågrepet tirsdag.  Foto: Politiet

Svindlet seg gjennom Midt-Norge – nå er de arrestert

Svindlerne startet dagen i Stjørdal og ble til slutt pågrepet i Gudbrandsdalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To menn ble tirsdag etterlyst av politiet i Sør-Trøndelag etter at de hadde svindlet flere butikker.

Først i Stjørdal og så flere butikker i Trondheim, før de fortsatte ferden til Oppdal.

Etter å ha svindlet butikker i Gudbrandsdalen, fikk politiet satt en stopper for dem. Like etter klokken 17 stoppet politiet den etterlyste bilen. Der inne satt totalt fire menn som alle ble pågrepet.

– De fire, som alle trolig er rumenske statsbogere, er kjørt i arresten og skal etter planen avhøres i løpet av onsdag, sier operasjonsleder Arne Gunstad i Innlandet politidistrikt til TV 2.

Han forteller at flere politidistrikt samarbeider for å kartlegge hvor mange svindler og svindelforsøk mennene har vært involvert i.

Fremgangsmåten deres var en form for valutasvindel. Adresseavisen har snakket med kjøpmann Ida Elisa Fossmo ved en Narvesen-kiosk i Trondheim. Hun lot seg ikke lure.

– De skulle ha to brus og betalte med en tusenlapp. Jeg ga dem vekslepengene, men så ba de om å få veksel i euro isteden. Jeg sa jeg ikke hadde euro. Da de ville gi vekslepengene tilbake til meg, var det en 500-lapp som manglet, sier hun.

Da hun påpekte at seddelen manglet, skal mennene ha sagt at igjen at de ønsket euro for den seddelen, og runden ble tatt en gang til før Fossmo fikk pengene tilbake og mennene gikk, ifølge Adressa.