HARDTRENING: Mats Møller Dæhli, Veton Berisha (delvis skjult) Stefan Johansen, Alexander Søderlund, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Fredrik Semb Berge, Mohamed Elyounussi, Joshua King og Sander Berge på landslagets trening tirsdag.
HARDTRENING: Mats Møller Dæhli, Veton Berisha (delvis skjult) Stefan Johansen, Alexander Søderlund, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Fredrik Semb Berge, Mohamed Elyounussi, Joshua King og Sander Berge på landslagets trening tirsdag. Foto: Pedersen, Terje

TV 2s ekspert om kapteinsvalget: – Ingen er i nærheten av ham

Og Stefan Johansen ønsker kapteinsbindet rundt armen.

– Nei.

Landslagssjef Lars Lagerbäck var tirsdag krystallklar på at han ikke har kommunisert med spillerne om hvem som blir hans kaptein på det norske landslaget.

TV 2s Jesper Mathisen er imidlertid krystallklar på at Stefan Johansen bør overta kapteinsbindet for Norge etter at Per Ciljan Skjelbred ga seg på landslaget.

– Det er ingen som er en mer naturlig leder i Norges tropp enn ham nå, sier Mathisen.

– Han er fantastisk god form. Han spiller sentralt på banen og er flink utenfor banen. Da Norge sleit på det verste, var det en mann som sa hvordan det virkelig var, og det var Stefan Johansen. Han sa at dette er ikke godt nok, vi må opp på et helt annet nivå. Ingen er i nærheten av å være en like klar kandidat som ham.

– Føler jeg kan bidra som kaptein

Midtbanespilleren, som nyter stor suksess i Fulham om dagen, legger ikke skjul på at han ønsker å ta på seg oppgaven.

Han avslører også at kapteinsvalget er et tema internt i gruppen.

– Jeg må si takk for fine ord til Jesper, men jeg kommer ikke til å endre meg uansett. Jeg har alltid vært en ærlig person, og sagt ting som de er. Jeg har prøvd å bidra med det jeg mener er riktig. Om det er bra nok til å være kaptein, det får vi vente å se, sier Johansen.

– Får jeg oppgaven, så takker jeg ikke nei. Jeg føler selv at jeg kan bidra med å være det, men jeg er ikke den eneste i gruppen som kan være det. Det ville vært feil å si. Vi er flere som vokser som spillere og mennesker.

– Noe av det største

Og en kaptein kan ikke bære landslaget alene.

Lars Lagerbäck er avhengig av at flere spillere tar ansvar.

– Absolutt, og der føler jeg at vi har tatt store steg. Vi er flere som spiller ute og som ser hvilke krav som stilles, sier Johansen som ville vært stolt om han fikk tilbudet.

– Det er noe man kan være utrolig stolt over og noe av det største man kan oppleve i fotball. En kaptein er en kaptein, men uansett om jeg får bindet eller ikke vil jeg bidra på samme måten som jeg alltid gjør.

Risikerer å bli sett dumt på

Om 26-åringen med 33 landskamper blir kaptein er han også klar på at det å lede laget begynner med egne prestasjoner.

For at en kaptein skal kunne ha en bærende kraft må han levere varene selv.

– Først og fremst så kan man ikke stille krav til andre om man ikke gjør det bra selv. Om du spiller dårlig og skal stille krav til alle andre rundt deg, så blir du bare sett dumt på. Man må gå foran med et godt eksempel, sier Fulham-spilleren.