HØRING: Statsminister Erna Solberg måtte svare for seg under tirsdagens høring på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HØRING: Statsminister Erna Solberg måtte svare for seg under tirsdagens høring på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Solberg beklager terror-sikring: – Ikke godt nok

Regjeringen innrømmer at sikringen av offentlige objekter tok lengre tid enn ønsket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen har verken fulgt opp egne planer eller Stortingets vilje når det gjelder terrorsikring av viktige bygg og anlegg, mener Jette Christensen (Ap).

Christensen, som er medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, er slett ikke fornøyd med svarene komiteen har fått i høringen om manglende terrorsikring av bygg og anlegg av stor betydning.

– Jeg synes det er utrolig bemerkelsesverdig at to nåværende og en tidligere statsråd omtaler dette som en liten sak, sier Christensen til NTB.

– De kaller Riksrevisjonens rapport for et «øyeblikksbilde» og gir inntrykk av at det egentlig går helt greit, det er bare denne bitte lille tingen som ikke fungerer. Men denne bitte lille tingen er det viktigste forbedringspunktet i 22- juli-rapporten.

Tatt for lang tid
Statsminister Erna Solberg (H) var en av flere som måtte svare for seg under tirsdagens høring:

– Jeg er enig med Riksrevisjonen om at arbeidet med sikringen av offentlige objekter har tatt for lang tid, sa Solberg under tirsdagens høring.

HØRING: Jette F. Christensen (Ap) var ikke fornøyd etter høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité tirsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HØRING: Jette F. Christensen (Ap) var ikke fornøyd etter høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det er alvorlig at vi ikke er kommet lengre, og jeg er enig i at det ikke er tilfredsstillende det vi har gjort på feltet med objektsikring. Vi har ikke kommet langt nok, eller at det er gjort godt nok, sa Solberg.

– Aldri ferdig
Samtidig ønsker Solberg å påpeke at dette er et prosjekt som aldri blir ferdig:

– Vi blir aldri ferdig med objektsikring. Det er alltid nye objekter og nye steder som må sikres. Og dette prosjektet er i stadig endring.

Christensen er ikke fornøyd.

– Stortinget har sagt at dette skal være i orden, det samme gjør regjeringens instruks. Regjeringen har ikke fulgt opp sine egne planer eller Stortingets vilje. Det har jeg fått svar på, konstaterer Christensen.

(TV 2/NTB)