Jamie Vardy har mottatt dødstrusler etter at Claudio Ranieri ble sparket fra Leicester.

Det skriver flere engelske aviser tirsdag, deriblant The Guardian.

29-åringen sier han ble truet på livet som følge av hans påståtte rolle i mytteriet som til slutt kostet italieneren jobben.

Vardy nekter for at han hadde en fremtredende rolle i prosessen som førte til at italieneren fikk sparken, men han tror ryktene har bidrat til å nøre opp under bildet av ham som en fotballsupportere ikke liker.

Og kanskje aller verst med raseriet – det går utover familien.

– Historien er der ute, og så plukker folk det opp og tror på det. Så får du dødstrusler om familien din, barna dine, og alt sammen, sier Vardy.

– Fryktelig skremmende

Han hevder han får trusler på sosiale medier, mens han går på gaten eller hvor som helst.

En illsint tilhenger prøvde å tvinge Vardys kone til å krasje bilen hun kjørte, med parets barn i baksete.

– Jeg prøver ikke å la det plage meg, men når folk prøver å drepe konen din mens hun kjører bilen med barna i baksetet er det ikke den beste situasjonen. Det er fryktelig skremmende, sier Vardy.

Han har ikke politianmeldt truslene, fordi han opplever det som nytteløst.

– Bare tull

Ranieri var umåtelig populær som følge av at han ledet laget til en sensasjonell Premier League-tittel, og det har falt mange supportere tungt for brystet at han ble ofret.

Selv er Vardy såret av ryktene om at han stod bak mytteriet. Spissen hevder at det ikke var noe problemer mellom manageren og spillerne.

– Nei, ikke i det hele tatt. Dersom man hadde et problem med sjefen så tok man det med ham på hans kontor, eller så gjorde du det foran taktikktavlen. Han var åpen for andre meninger, sier 29-åringen.

– Jeg leste at møtet som fikk ham sparket var rett etter Sevilla-kampen. Det er bare tull. Det stod at jeg var personlig involert i et møte, når jeg i realiteten satt i dopingkontroll i tre timer. Sakene var sårende. Det var mange falske anklager som ble kastet ut der, og vi som spillere kunne ikke gjøre noe med det.

Vanskelig å finne riktige ord

Han har fått kritikk for ikke å si noe om Ranieri-sparkingen før 48 timer etter at nyheten sprakk.

Selv hevder han det skyldes at han ikke visste hva han skulle si, og at han omformulerte twitter-oppdateringen mange ganger.

– Det er vanskelig. Ikke tolk meg på feil måte, det han gjorde for Leicester var utrolig, og ingen kunne forventet det på en million år. Vi kan bare takke ham. Spillere er aldri de som blir sparket. Det er alltid manageren. Vi er alle oppriktig opprørt over at det skjedde.