Klokken 01.10 natt til syvende februar brøt det ut brann i en leilighet i en høyblokk i Loddefjord i Bergen. Det var beboere i sjette etasje som meldte fra om at det brant kraftig i en leilighet i fjerde etasje.

Inne fant røykdykkerne den 35 år gamle kvinnen. Hun omkom som følge av kullosforgiftning. Det ble gjort forsøk på gjenopplivning, men livet sto ikke til å redde.

I halvannen måned har Vest politidistrikt etterforsket saken med bistand fra Kripos, men de har ikke konkludert med hva som skjedde forut brannen.

– Det har tatt tid fordi brannstedet har vært uoversiktlig. Vi er snart ferdig med de kriminaltekniske undersøkelsene, sier Tore Salvesen, stasjonssjef for Bergen vest politistasjon til TV 2.

Politiets hovedteori er at brannen var påsatt. Men de vet ikke om kvinnen eller en gjerningsperson tente på. Politiet ønsker ikke å opplyse om hvor i leiligheten brannen startet.

– Det var ikke et elektrisk anlegg i nærheten, noe som gjør at vi mener det er tilført en ekstern tennkilde, sier Salvesen.

Han forteller at politiet jobber med å kartlegge alle bevegelsene til den avdøde kvinnen forut dødsbrannen.

Politiet er kjent med at det verserer rykter om at kvinnen var utsatt for trusler og at hun skyldte penger før hun døde, men dette har de ikke fått bekreftet. Den 35 år gamle kvinnen var en del av et rusmiljø.

– Vi har samme utgangspunkt nå som da vi innledet etterforskningen. Det betyr at vi fortsatt holder alle muligheter åpne. Vi har ikke gått over i en kriminaletterforskning, sier stasjonssjefen.

Mens det brant, forlot to ukjente personer boligblokken. Flere personer er avhørt i saken, men politiet ønsker at flere vitner skal melde seg.