– Spurs-stjernens foreldre saksøker gamleklubben

Signeringen av Dele Allis første proffkontrakt skal ikke ha gått riktig for seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få i Premier League er hetere om dagen enn Tottenham-spiller Dele Alli. Søndag spilte han spiss mot Southampton i skadefraværet til Harry Kane, og 20-åringen scoret 2-0 på straffespark i kampen som endte med 2-1-seier. Det var Allis mål nummer 17 denne sesongen.

Se TV 2s intervju med Dele Alli i videovinduet øverst.

Men selv om alt tilsynelatende går som en drøm på banen, er det ikke like mye harmoni utenfor.

Ifølge Daily Mail forbereder Allis biologiske foreldre, Denise og Kehinde, et søksmål mot MK Dons, som ikke fikk noen av deres underskrifter da Alli signerte sin første proffkontrakt som 16-åring. Det samsvarer ikke med regelverket.

I stedet var det Alan og Sally Hickford som godkjente kontrakten. Alli bodde hos ekteparet fra han var 13 år gammel, og Daily Mail skriver at Alli bektrakter dem som sine foreldre. Tottenham-stjernen ble imidlertid aldri adoptert og rent formelt bodde han bare hos Hickford-familien, og det skal være smutthullet Allis biologiske foreldre prøver å utnytte i søksmålet.

DEN GANG DA: Dele Alli (t.h.) fikk sitt gjennombrudd i MK Dons. Her i duell med daværende Manchester United-spiss Javier Hernández
DEN GANG DA: Dele Alli (t.h.) fikk sitt gjennombrudd i MK Dons. Her i duell med daværende Manchester United-spiss Javier Hernández Foto: Carl Court

Allis nigerianske far, Bamidele Jermaine Alli, flyttet til USA bare én uke etter at sønnen ble født. Moren, som hadde tre barn fra før, slet med å få endene til å møtes, og det var alkoholproblemer i familien i Bradwell i Milton Keynes.

Alli øker til 2-0 på straffespark

– Når du kommer fra Milton Keynes, må du kjempe med hundene om en plass på banen. Da jeg tok steget inn i Premier League, var jeg allerede klar. Klar for å kjempe for min plass, klar for hver utfordring. Jeg var ikke interessert i dra på lån, jeg ville bli en Tottenham-spiller umiddelbart, fortalte unggutten til TV 2 nylig.

Alli skal ikke ønske å ha noe med de biologiske foreldrene å gjøre, selv om han skal ha gitt dem penger. Alli sitter på en kontrakt med en ukelønn på over en halv million kroner, har The Telegraph tidligere skrevet.

Før inneværende sesong byttet han navn på drakten fra Alli til Dele.

– Jeg ønsket et navn på drakten som representerer hvem jeg er, og jeg har ingen tilknytning til Alli-navnet. Dette er ikke en avgjørelse jeg har tatt uten å tenke meg godt om og snakket med familien, forklarte han ifølge Sky Sports.